Legendiniai bulviniai švilpikai: vien pažiūrėjus, seilė tįsta

Bulvinės bandelės, vadinamieji švilpikai, tikėtina, nepaliks abejingų. Juos lengva paruošti, o skonis maloniai nustebins. Čiupkite receptą ir imkitės gamybos proceso. 

Legendiniai bulviniai švilpikai: vien pažiūrėjus, seilė tįsta

Jums reikės:

800 gramų virtų bulvių, 1 kiaušinio, žiūpsnio druskos, 150 gramų miltų, aliejaus kepti, svogūno, 150 gramų sūdytos šoninės, 100 ml grietinėlės, grietinės.

Iš pradžių bulves sumalkite. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir miltus. Masę gerai išmaišykite. Tuomet drėgnomis rankomis formuokite volelį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite švilpikus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda ir pilnai iškepa. Spirgučių padažas: Šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais.

Berkite į keptuvę ir kaitinkite, kol gražiai apskrunda. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Berkite į keptuvę pas spirgučius.

Pakaitinkite, kol svogūnai suminkštėja. Supilkite grietinėlę ir sudėkite grietinę. Viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas pradeda tirštėti. Galiausiai bulvinius švilpikus patiekite su pasigamintu spirgučių padažu. Lepinkitės!

 


Rašyti komentarą...
M
Monika
2020-01-15 21:25:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kepu juos jau 20 metų. Iš kur receptas- nepamenu, bet tikrai ne Beatos.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų