REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2020 metai –  baltos metalinės žiurkės metai. Kaip sutikti Naujuosius, kad visi metai būtų kupini sėkmės ir laimės, atskleidžia astrologė Vaiva Budraitytė.

2020 metai –  baltos metalinės žiurkės metai. Kaip sutikti Naujuosius, kad visi metai būtų kupini sėkmės ir laimės, atskleidžia astrologė Vaiva Budraitytė.

REKLAMA

Kinai turi tokį prietarą, jei nori būti turtingas – įsigyk žiurkę. Žiurkė rytuose yra turto ir išminties nešėja. Indija turi net žiurkių šventyklą, kur jas vienuoliai mokytojai maitina grūdais ir girdo pienu.

Vienuoliai tiki, kad tik žiurkių energijos dėka jų regione niekada nebuvo jokių stichinių nelaimių ir epidemijų, nors kitose Indijos dalyse epidemijos dažnas reiškinys ir šiais laikais. Vakarų kultūroje žinoma, kad žiurkės pabėga iš laivo dar krante, prieš išplaukiant į jūrą, nes jos žino, kad laivo laukia katastrofa.

O jeigu namus užplūdo žiurkės – tai rodo, kad ateina finansinės sėkmės periodas. Todėl tie, kurie šį rudenį sulaukėte pilkų svečių, turite  pasidžiaugti, nes tai tikros sėkmės pranašas.

REKLAMA
REKLAMA

Na, o kas nesulaukėte svečių, galite nusipirkti gyvūnų parduotuvėje mielą graužiką, jis neš jums turtus ir sėkmę visame kame.

Taigi, kaip sutikti Naujuosius, kad maksimaliai pritrauktumėte žiurkės nešamą sėkmę?

Pirmiausia reikėtų žinoti, kad žiurkės labai švarūs gyvūnai, todėl prieš Naujuosius būtina tobulai susitvarkyti tą erdvę ar namus, kuriuose bus švenčiama.

REKLAMA

Palanku prieš Naujuosius išmesti ar išdalinti seniai nenaudojamus, nereikalingus  daiktus, kad erdvę galėtų užimti nauji reikalingi daiktai. Nebijokite atsinaujinti.

Atkreipkite dėmesį į spalvas. Dominuojančios spalvos bus metalinės, žalios, mėlynos ir auksinės, baltos.

Negalima naudoti jokių geltonų ir rudų spalvų (rudos spalvos iš viso nereikėtų vartoti, nes kažkodėl ji priskiriama kaip nešanti skurdą, o ypač šiais metais).

Namus palankiausia puošti įvairių spalvų folijos girliandomis. Būtina įsigyti metų totemą – žiurkę. Jei esat vieniši, tai porelę, bet ir vedusiems geriau namus puošti porele žiurkių.

REKLAMA
REKLAMA

Žiurkė gali būti ir gyva ne tik žaislinė, bet jei pirksite gyvą žiurkę, pirkite tik vieną, o ne porelę, nes jos draugaus tarpusavyje ir į jus nekreips jokio dėmesio. Viena žiurkė visada gražiai bendrauja su šeimos nariais, kartais net šuo nebūna toks meilus, kaip tas pilkas sutvėrimas.

Sutikti Naujuosius palankiausia su šeimos nariais ir giminėmis, kuo daugiau giminių sukviesite – tuo geriau. Šventė turėtų būti linksma, triukšminga ir iki ryto. Apranga šiais metais nebus labai svarbi, tiks net patys kukliausi drabužiai, svarbiausia, kad atspalviai būtų atitinkantys metų spalvas.

Kitas labai svarbus klausimas, kuo vaišinti ateinančią žiurkę, kad maksimaliai neštų sėkmę? Pietryčių pusėje pastatykite metalinį dubenėlį su vandeniu, paberkite visokiausių kruopų, padėkite šakninių daržovių, saldžių vaisių, riešutėlių. Tik nereikia persistengti, nes visą paaukotą maistą žiurkei po švenčių reikės atiduoti lauko gyvūnams, nei jūs , nei jūsų augintiniai negalės jo valgyti, teks paberti kur nors po medžiu, ar pamiškėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis klausia, o kaip su sūriu, gi žiurkės jį labai mėgsta? Mano nuomone, tai vakariečių kultūros variantas, nes kinai niekada neturėjo sūrio, taip, kad ir jų žiurkės negalėjo mėgti  šio produkto, nors aišku, tikrai nieko neatsitiks jei  pasiūlysite įvairių sūrių lėkštę, tik neužmirškite dėti po mažą riekelę, kad nebūtų gaila po švenčių paaukoti lauko gyvūnams.

Dar vienas labai svarbus klausimas – kuo vaišinti svečius? Pirmiausia, įsigykite teisingos spalvos staltiesę – labai tiks žaliae, mėlyna, bet jei nenorite išlaidauti, tai manau kiekvienuose namuose yra klasikinė balta staltiesė – ji tikrai tiks, tiesiog nusipirkite metų spalvos servetėles.

REKLAMA

Pagerbiant žiurkę, reikėtų pagaminti nors kelis patiekalus iš kruopų, o svarbiausia kruopa – ryžiai. Taigi plovas su aviena ar kokia kita mėsa, ryžių makaronų patiekalai, mišrainės su ryžiais ir t.t.

Labai palanku vaišintis grybų patiekalais, žuvimi, ant stalo turi būti daug žalumynų, todėl, kad žiurkė juos mėgsta ir žalia – metų spalva.

Būtinai naudokite daug šakninių daržovių: burokėlius, morkas, pastarnokus, ridikus, krienus, imbierą.

Šiais metais  nėra  maisto, kurio negalima būtų valgyti Naujųjų naktį.Taip pat neribojamas ir stipriųjų gėrimų vartojimas. Geriate ką norite ir kiek sveikata ar įsitikinimai leidžia.

REKLAMA

Ruošiant šių metų šventinį stalą, svarbiausia atsiminti, kad žiurkė yra didelė gurmanė, todėl maistas tiesiog privalo būti skanus, gražiai atrodyti, labai švariai pagamintas.

Visi stalo įrankiai ir metaliniai indai išblizginti.

Dar vienas dažnai užduodamas klausimas, o ką daryti jeigu jūsų augintinis katė? Tikrai nepergyvenkite, katę galima trumpam uždaryti kitame kambaryje, 5 minutes iki pusiaunakčio, o išleisti 5 minutės po pusiaunakčio, taip savo katės neįžeisite ir žiurkei parodysite deramą pagarbą.

Išsamią V. Budraitytės prognozę žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų