REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Santykių ekspertė paaiškino, kodėl seksas gali apakinti ir trukdyti pastebėti partnerio trūkumus santykių pradžioje, rašoma dailymail.co.uk.

Santykių ekspertė paaiškino, kodėl seksas gali apakinti ir trukdyti pastebėti partnerio trūkumus santykių pradžioje, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA

Louanna Ward, Australijoje daugiau nei 25 metus dirbanti santykių stratege, seksą apibūdina kaip vieną iš pačių gražiausių emocijų raiškos būdų, kuris taip pat gali priversti žmones meluoti ir išduoti bei apakinti žmones, kad jie nematytų tiesos.

„Posakis „meilė akla“ iš tiesų turėtų būti "seksas aklas“ – sako ji. – „Kai esame santykių pradžioje ir manome, kad tai – meilė, partnerį matome visai kitaip, nei kartu pragyvenus penkerius metus. Nėra jokios abejonės, kad seksas apakina ir paveikia mūsų reflektyvinius sugebėjimus, o taip išsikreipia mūsų supratimas apie tą žmogų.“

Taigi, kokias klaidas poros daro lovoje? 

1. Pasiduoda geismui pačioje santykių pradžioje

Dažnai sutikę naują žmogų, įkrentame į tą permainingą santykių pradžios etapą, kuriuo gali būti labai sunku blaiviai mąstyti. Karti tiesa ta, kad tuomet būname apakinti dvejopai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad kuo nors žavėtumėmės, turime juos laikyti geresniais už save, tačiau tai reikštų, kad esame prastesni.“ – sako ji. – „Staiga pradedame matyti daugiau teigiamų savybių, nei neigiamų ir tampame akli partnerio trūkumams, kurie vėliau ima mus piktinti.

REKLAMA

2. Pamirštame, kad sekso metu išleisti chemikalai apakina

Kai užsiimame seksu, organizmas išleidžia hormoną dopaminą – neurotransmiterį, siejamą su malonumu – kuo daugiau malonumo, tuo stipresni priklausomybę primenantys simptomai. Dėl to gali būti sunku mąstyti blaiviai tuomet, kai galvoje – tik vienas dalykas.

„Nereikia net būti su tuo žmogumi. Dopamino dozę gauname vien nuo minties apie jį, jo kvapo ar skonio prisiminimo, ir taip tampame akli santykiams, sukurtiems geismo, o ne realybės.“ – sako ji.

3.  Seksas kaip būdas susitaikyti po konflikto

Sekso siejimas su konfliktiniu elgesiu santykiams gali sukurti labai rimtų problemų.

„Seksą naudoti kaip būdą susitaikyti po ginčo arba tuomet, kai norime artumo, nes jaučiamės nesaugūs – tikrai jungiantis, gydantis ir artumo suteikiantis dalykas.“ – sako Louanne. – „Tačiau ilguoju laikotarpiu tai apakina ir neleidžia matyti esminės problemos, kuri nesprendžiama yra paslepiama po kilimu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų