REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
67
Akmenės Kalėdų eglė (nuotr. facebook.com)

Pirmadienį dar vienas Lietuvos miestas įžiebė savo žaliaskarę. Šį kartą Kalėdomis sutvisko Akmenės miestas. Šio miesto eglutę įvertinti galite ir jūs. 

67

Pirmadienį dar vienas Lietuvos miestas įžiebė savo žaliaskarę. Šį kartą Kalėdomis sutvisko Akmenės miestas. Šio miesto eglutę įvertinti galite ir jūs. 

REKLAMA

Pamatyti ne tik Akmenės, bet ir visos Lietuvos eglutes galite mūsų galerijoje. 

Dar prieš renginį Naujosios Akmenės autobusų parkas skelbė iniciatyvą ir kvietė gyventojus nemokamai atvykti į šventę, kurios metu šurmuliavo mugė, laukė įvairios pramogos, šventinis koncertas bei dangų nutvieskė spalvingieji fejerverkai.

Šventinę dieną kursavo specialieji žemagrindžiai autobusai, kurie palengvina keliones neįgaliesiems, sunkiai judantiems bei mamoms su vaikais.

Pirmasis įžiebė Panevėžys

Panevėžyje jau prasidėjo kalėdinės nuotaikos – mieste sužibo pagrindinė Kalėdų žaliaskarė.  Prieš kelerius metus Panevėžys neturėjo kur dėti akių iš gėdos, kai artėjančių Kalėdų proga miesto centre pastatė kreivą ir aptriušusią eglę. Tačiau lazda turi du galus, nuo to laiko eglės įžiebimo šventei Aukštaitijos sostinėje buvo ruošiamasi ypač kruopščiai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuolaikiška ir moderni

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Žibutė Gaivenienė  pasakojo, kad šios Kalėdos atsinaujinančiame Panevėžyje bus su inovacijų ženklu – mieste spindės moderni, šiuolaikiška eglė ir dekoracijos.

REKLAMA

„Viešųjų pirkimų konkursą Kalėdų puošmenoms įrengti laimėjo bendrovė „Lumidėja“ ir ji stengsis, kad šventė būtų išraiškinga, suteikianti vietos susikaupimui, nuotaikai ir dvasingumui išreikšti. Miestas papuoštas origami gervėmis, o japonų legendą liudija, kad žmogus, kuris išlanksto tūkstantį origami gervių, gali sugalvoti vieną norą, kuris būtinai išsipildys.

Tai laimės simbolis ir panevėžiečiai galės mintyse dėlioti savo norus, kurie gali ir išsipildyti“, – pasakojo kone apie pagrindinį Kalėdų puošybos elementą Ž. Gaivenienė ir teigė, kad šie netradiciniai sprendiniai turėtų pabrėžti Panevėžio išskirtinumą, technologinį pažangumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Be to, – tęsė toliau Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, – inovatyvaus miesto temą sustiprins interaktyvi programa „Pakuždėk norą“. Tai leis panevėžiečiams ir miesto svečiams prisiliesti prie išmaniųjų technologijų, patirti kitokių pojūčių, įsitraukti į kalėdinio miesto vyksmą. Tiesiog reikės pakuždėti norą ir išpuošta eglutė sužibės smarkiau.“

Kalėdinėmis dekoracijomis papuošta dalis Laisvės aikštė, Vilniaus g. (nuo J. Basanavičiaus iki Klaipėdos g.), Respublikos g. (nuo Vasario 16-osios iki P. Puzino g.) su tiltu, Elektros g., Vasario 16-osios g. (iki A. Smetonos g.), Savanorių a. (nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g.), Ukmergės g. (nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g.), J. Basanavičiaus g. (nuo Vilniaus iki A. Jakšto g.) su tiltu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų