REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Stanislavas Stavickis-Stano ryžosi netikėtam poelgiui – jis pristatė savo autobiografinį romaną, pavadinimu „Kodėl aš“.

Ketvirtadienį Stanislavas Stavickis-Stano ryžosi netikėtam poelgiui – jis pristatė savo autobiografinį romaną, pavadinimu „Kodėl aš“.

REKLAMA

Prieš kurį laiką prisipažinęs, kad serga vėžiu, žinomas dainininkas Stanislovas Stavickis-Stano nutarė visą savo istoriją sutalpinti į autobiografinį romaną „Kodėl aš“.

Dalis, už knygos pardavimą surinktų lėšų, bus skiriama pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijai (POLA) vykdomiems edukaciniams vėžio prevencijos projektams įgyvendinti.

Naktį paprašė nuvežti į ligoninę

Renginio metu savo kalbą pasakė ir artimas Stano draugas – aktorius Marius Jampolskis.

„Pamenu mes važiavome su Stano iš koncerto, jis blogai jautėsi ir privertė mane naktį užvežti jį į Raseinių ligoninę. Peršvietė jam plaučius, gydytoja pasakė, kad viskas gerai.

Stano parodė jai kažkokią dėmę nuotraukoje ir aiškinosi, ką ji reiškia. Naudojo daug terminų, gydytoja įrodinėjo, kad ten nieko nėra.

REKLAMA
REKLAMA

O aš pajuokavau, kad Stanislavskis karste apsiverstų, pamatęs, kaip Stano vaidina mokslininką-mediką“, – nuoširdžiais žodžiais dalijosi M. Jampolskis.

REKLAMA

Pasak jo, tai buvo vienintelė istorija knygoje, kurioje jis dalyvavo. Visų kitų aprašytų istorijų M. Jampolskis tikina nežinojęs, todėl būtent tai parodo, koks stiprus atsivėrimo mąstas yra knygoje, kurią parašė Stano.

Ligą slėpė nuo draugų

M. Jampolskis sako, kad apie Stano diagnozę jis sužinojo iš žurnalistų, nors jie kartu su dainininku dešimt metų praleisdavo daugiau laiko nei su savo šeimomis.

Pasirodo, Stano visą gyvenimą buvo tikras slapukas, slėpė savo asmeninį gyvenimą ne tik nuo žiniasklaidos, bet ir nuo visų kitų aplinkinių – dėl viso pikto.

REKLAMA
REKLAMA

„O dabar mes esame čia, jo knygos „Kodėl aš“ pristatyme. Knygos, kuri privertė mane kitomis akimis pažvelgti į savo bičiulį, pažinti jį tokį pažeidžiamą ir tikrą.

Permąstyti visas išgyventas situacijas ir įvertinti jas iš uždariausio mano gyvenime sutikto žmogaus perspektyvos.

Galiu tik įsivaizduoti, kiek titaniškų pastangų reikėjo įdėti, kokį kokybinį šuolį santykyje su savimi ir pasauliu reikėjo padaryti, kad ryžtumeisi tokiam žingsniui“, – sako M. Jampolskis.

Knyga – naudinga visiems

M. Jampolskis patikina, kad ši Stano knyga yra labai sąžininga, net iki nejaukumo, o ją skaitant vis neapleidžia jausmas, kad galbūt įsibrovei į klausyklą ir klausai svetimos išpažinties. Tik staiga supranti, kad tai yra ir tavo išpažintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tik tu neleidi sau taip aiškiai dalykus vadinti savais vardais. Neleidi, nes nejautei mirties kvėpavimo į ausį. Ar būtina priartėti prie mirties, kad suvoktum save? Turbūt niekada nejausi gyvenimo prasmės taip stipriai, kaip jo netekimo akivaizdoje.

Ši knyga tai ne rašytojo romanas, tai kelionė į save, nesiteisinant, neteisiant, o bandant suvokti savo paskirtį žemėje“, – kalba M. Jampolskis.

Anot aktoriaus, ši knyga yra naudinga visiems ir ne tik todėl, kad suvoktume, ką jaučia vėžio diagnozę išgirdę žmonės. Ji leidžia kitiems pamatyti, kad mus visus jungia nepalyginamai daugiau dalykų nei skiria.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų