Skaniau tikrai nerasite: naminiai čeburekai sužavės visą giminę

„Ar dažnai valgote greitą maistą? Mes ne, nebent tą greitą maistą pasigaminame namie ir tikime, kad tada jis yra sveikesnis. Bet kad naminis variantas yra skanesnis, tai galiu garantuoti. “, – sako tinklaraštininkė Justina.

Naminiai čeburekai (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Tešlai: 250 ml vandens; 20 ml aliejaus; 1 arb. šaukštelio su kaupu druskos; 80 g miltų plikiniui; 1 kiaušinis; 30 ml degtinės; 480 g miltų.

Įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 2 skiltelių česnako; druskos, juodųjų pipirų; 150 ml užvirto ir ašaldyto vandens; aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Įdarui mėsą sumaišome su prieskoniais, įpilame vandens, gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą. Tešlos gaminimas.

Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, suberiame miltus ir labai gerai išminkome (užtrunka apie 7 min).

Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą maždaug valandai.

Išimtą tešlą perminkome, padaliname į 10-12 lygių dalių ir plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, pirmiau pirštais, o po to šakute. Paruoštus čeburekus dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame, kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.

Šaltinis: Baltoje lekštėje

 


Rašyti komentarą...
D
Danutė
2019-12-02 19:24:38
Pranešti apie netinkamą komentarą
Darau labai skanu
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų