Kijevo kotletus Justina gamina tik šiuo būdu – rekomenduoja ir kitiems

„Dabar visada gaminu pagal šį receptą ir kitiems rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraštininkė Justina.

Kijevo kotletai (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Ingredientai: 500 g maltos vištienos; 60 g sviesto; žalumynų; druskos, pipirų, česnako skiltelių; 2 kiaušiniai; miltų; džiūvėsėliai (paprikos skonio); aliejus.

GAMINIMAS

Į maltą mėsą įmaišyti druskos ir pipirų. Sviestą sumaišyti su mėgstamais žalumynais, česnakais, susukti į kepimo popierių ir padėti sušalti į kamerą. Maltą vištieną ir sviestą padaliname į 5 dalis. Paimame dalį mėsos, į jos vidų įdedame sviesto (lyg darydami cepelinus).

 

Kiaušinius išplakame su dviems šaukštais šalto vandens. Suformuotus kotletus apvoliojame miltuose, po to kiaušiniuose ir po to džiūvėsėliuose. Dedame juos 10 min. į šaldymo kamerą.

 

Ištraukus vėl apvolioti kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje apie 1015 min. Reikia stebėti, kad aliejus per daug neįkaistų, nes tada išorėję kotletai bus iškepę, o viduje žali.

 

Šaltinis: Baltoje lekštėje


Rašyti komentarą...
I
Ilona
2019-11-27 10:55:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
Čia ne Kijevo kotletas,o maltinukas su sviesto įdaru
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų