REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Tie, kas turi vaikų, žino, kaip greitai į suaugusiųjų mitybos racioną grįžta patiekalai iš vaikystės. Mano šeima ne išimtis. Tiek pusantrų, tiek ketverių dukros dievina varškėtukus.

Tie, kas turi vaikų, žino, kaip greitai į suaugusiųjų mitybos racioną grįžta patiekalai iš vaikystės. Mano šeima ne išimtis. Tiek pusantrų, tiek ketverių dukros dievina varškėtukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, mes su vyru jų privengdavome, nes atrodė, kad tai nėra pats sveikiausias ir figūroms nepavojingiausias maistas. Kita vertus, vienai šeimai gaminti kelis patiekalus vakarienei – man atrodo absurdas, todėl nusprendžiau varškėtukus paversti bent keliais žingsniais sveikesniais, kad jie būtų ir skanūs vaikams, ir tiktų mums su vyru. 

REKLAMA

Štai kelios mano gudrybės, kurias, manau, ir jūs galite lengvai pritaikyti savo virtuvėse. 

1. Aš varškėčiams ir varškės apkepams naudoju tik riebesnę – 9 procentų – varškę. Renkuosi tokią, kuri būtų biri, tačiau ne drėgna (be skysčio). Šiuos kriterijus atitinka jau daugelį kartų išbandyta ir mūsų šeimos pamėgta „DVARO“ varškė. 

2. Atsisakau pridėtinio cukraus, ir jį keičiu trintu bananu. Dar tinka ir trintų datulių tyrė (datules maistiniu smulkintuvu sutrinkite su keliais šaukštais vandens). 

REKLAMA
REKLAMA

3. Stengiuosi, kad visuose mūsų šeimos patiekaluose bent 30 procentų sudarytų daržovės arba vaisiai. Taip į varškėčius integravau kiek neįprastą ingredientą – moliūgą. 

4. Patiekaluose, kuriuose tai įmanoma, stengiuosi kvietinius miltus keisti avižiniais dribsniais arba avižinių dribsnių miltais. 

Na, o štai ir du lengvi, greiti ir gardūs receptai: keptų bei virtų varškėčių gerbėjams. 

VIRTI VARŠKĖČIAI 

Reikės: 

300 g virto moliūgo tyrės (moliūgą nulupame, supjaustome kubeliais, dedame į verdantį vandenį ir paverdame 10 minučių, tuomet nupilame vandenį, dedame į maistinį smulkintuvą, sutriname); 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2 kiaušinių; 

200 g varškės (mes naudojome „DVARO“, 9 procentų riebumo); 

1 banano; 

200 g miltų; 

druskos; 

1 a. š. cinamono 

Gaminimas: 

1. Moliūgų tyrę, kiaušinius ir varškę gerai ištrinkite ir išmaišykite. 

2. Bananą šakute sutrinkite su šlakeliu vandens ir įmaišykite į tešlos masę. 

3. Į varškėčių masę berkite druską ir cinamoną, viską gerai išmaišykite. 

4. Po vieną šaukštą į tešlą pilkite miltus. Masė gausis gana skysta, tad, prieš formuodami tešlos juosteles, lentelę ir rankas pabarstykite miltais. Varškėčius formuokite norimo dydžio. Man labiau patinka nedideli, nes jie greičiau išverda ir vaikams juos patogiau valgyti. 

REKLAMA

5. Varškėčius dėkite į verdantį vandenį, palaukite, kol iškils į paviršių, ir pavirkite dar kokias 3–5 minutes. 

6. Varškėčius patiekite su graikišku „Amfora“ jogurtu ir šviežiomis uogomis. 

KEPTI VARŠKĖČIAI 

Reikės: 

150 g moliūgo; 

2 vidutinio dydžio obuolių; 

2 kiaušinių; 

1 banano; 

200 g varškės (mes naudojome „DVARO“, 9 procentų riebumo); 

2–3 v. š. pilno grūdo avižinių dribsnių; 

150 g miltų; 

druskos; 

1 a. š. kepimo miltelių; 

kokosų aliejaus kepimui. 

Gaminimas: 

1. Miltus persijokite ir sumaišykite kartu su kepimo milteliais ir avižiniais dribsniais. 

2. Moliūgą ir obuolius sutarkuokite, muškite kiaušinius, dėkite varškę, pagardinkite druska. 

REKLAMA

3. Bananą šakute sutrinkite su šlakeliu vandens ir įmaišykite į šlapios tešlos masę. 

4. Abi mases sumaišykite, kad būtų vientisa. 

5. Įkaitinkite keptuvę su kokosų aliejumi. Drėgnomis rankomis formuokite varškėčius ir kepkite iš abiejų pusių po kokias 3–5 minutes. 

6. Varškėčius patiekite su graikišku „Amfora“ jogurtu, uogiene ir šviežiomis uogomis. 

 

Šaltinis:

„Facebook“ – Lieknos Bitės

 „Instagram“ – @lieknosbitės

 Blogas – lieknosbites.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų