REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liežuvis, pasirodo, gali parodyti jūsų sveikatos būklę ir išduoti net didžiausius pablogėjimus. Štai 6 dalykai, kuriuos apie jūsų sveikatą atskleidžia jūsų liežuvis.

Liežuvis, pasirodo, gali parodyti jūsų sveikatos būklę ir išduoti net didžiausius pablogėjimus. Štai 6 dalykai, kuriuos apie jūsų sveikatą atskleidžia jūsų liežuvis.

REKLAMA

1. Organų buvimo vieta liežuvyje

Liežuvis yra tikra žemėlapis, kuriame kiekviena dalis yra atsakinga už konkretų vidaus organą. Bet kokie pokyčiai (žaizdelės, spuogeliai, pūslelės, t.t.) gali reikšti būtent šių organų sutrikimus.

Taigi, liežuvio galiukas reiškia širdį.

Plaučiai yra liežuvio šonuose, greta liežuvio galiuko.

Liežuvio vidurys nurodo skrandį ir kasą.

Liežuvio pakraščiai reiškia kepenis ir blužnį.

Galinė liežuvio dalis reiškia žarnyną.

Šonuose, prie žarnyną žyminčios dalies, yra inkstai.

2. Liežuvio forma

Visi žinome, kad liežuvio spalva ir ant jo esančios apnašos gali reikšti įvairius sveikatos sutrikimus. Tačiau liežuvio forma gali pasakyti ir dar vieną dalyką.

Plonas liežuvis gali reikšti, kad turite su dehidratacija ir medžiagų apykaita susijusių problemų.

Ištinęs liežuvis gali reikšti, kad turite skydliaukės problemų ar infekcijų.

Storas liežuvis gali reikšti, kad jums trūksta vitamino B12.

3. Vertikali linija

Liežuvio vertikalė atsakingą už stuburą. Jei ji užsilenkusi ties liežuvio galu, tai gali reikšti, kad turite stuburo problemų juosmens srityje. Įlinkis per vidurį ant liežuvio vertikalės gali nurodyti, kad problemų yra krūtinės ląstos srityje. Įlenkta vertikalė ties liežuvio galiuku gali reikšti, kad turite problemų kaklo srityje.

REKLAMA
REKLAMA

4. Geografinis liežuvis

Taip vadinama uždegiminė liežuvio būklė, kai tam tikrose jo dalyse išblunka natūrali spalva. Tai gali reikšti hormonų pusiausvyros sutrikimus arba vitamino B2 trūkumą. Kartais šis sutrikimas gali sukelti peršėjimą ar skausmą.

REKLAMA

5. Drebantis liežuvis

Liežuvio drebėjimas gali reikšti nerimą, paslėptą baimę ar neurasteniją. Tai taip pat yra vienas iš Parkinsono ligos požymių.

6. Suskilinėjęs liežuvis

Šis sutrikimas dažniausiai yra paveldimas. Jis taip pat gali būti siejamas su Melkerssono–Rozentalio sindromu (reta neurologine liga) bei pasireikšti tuomet, kai psoriazė atsiranda burnos viduje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų