REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

27-erių metų lietuvaitė Ugnė Olendraitė Miuncheno metro stotyje sukūrė stebuklą – iš mirties gniaužtų ištraukė susmukusį 75-erių senolį.

27-erių metų lietuvaitė Ugnė Olendraitė Miuncheno metro stotyje sukūrė stebuklą – iš mirties gniaužtų ištraukė susmukusį 75-erių senolį.

REKLAMA

Iš Jurbarko kilusi mergina Vokietijoje gyvena antrus metus. Čia, po studijų Vilniaus universitete, ji atvyko pratęsti savo studijų dermatologijos rezidentūroje.

Trečiadienio vakarą ji važiavo metro ir tuo metu kalbėjosi telefonu. Metro, kaip ir įprastai, sustojo vienoje iš stotelių. Atsidarius durims ji išgirdo pagalbos šūksnius ir minią žmonių, o jos viduryje gulėjo sąmonę praradęs senolis.

Ugnė nesudvejojusi iššoko iš metro, prisistatė, kad yra gydytoja, ir perėmė situaciją į savo rankas: atsegusi marškinius pradėjo daryti širdies masažą.

„Viskas vyko labai greitai. Vos žmogui nukritus ir pradėjus kviesti pagalbą, iš metro iššokau aš ir iškart pradėjau gaivinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tris savaites buvau pakartojusi pirmosios pagalbos kursą, tai tikrai žinojau, ką daryti. Iš karto pasakiau, kad aš gydytoja, kviestų pagalbą ir atneštų defibriliatorių“, – apie trečiadienio vakaro įvykius pasakoja mergina.

REKLAMA

Ji pripažįsta – šokas buvo, tačiau tai neleido pasimesti situacijoje. Ji iškart ėmė daryti širdies masažą, o šalia esančiam vyrui, kuris buvo to senolio sūnus, pasakė daryti du įpūtimus tarp paspaudimų.

Adrenalinas veikė merginą taip stipriai, kad ji trisdešimt krūtinės paspaudimų skaičiavo trimis kalbomis: lietuviškai, angliškai ir vokiškai.

Viena moteris iš minios labai greit atnešė defibriliatorių. Vokietijoje visose metro stotyse, kiekvienoje stotelėje, yra po defibriliatorių.

Mergina vyriškiui ant krūtinės užklijavo elektrodus ir įjungė prietaisą.

„Priklijavau elektrodus ir paspaudus vieną mygtuką, jis pradeda matuoti širdies ritmą ir praneša, kad bus daromas šokas, jeigu to prireikia. Tuo metu visi turi atsitraukti.

REKLAMA
REKLAMA

Po to toliau tęsėme širdies masažą. Jeigu žmogus neatgauna sąmonės po pirmo defibriliavimo, tuomet reikia daryti širdies masažą iki kito defibliriavimo“, – apie gaivinimo procesą pasakoja ji.

Vyriškis gavęs elektrošoką pradėjo kvėpuoti. Beveik tuo pat metu atvyko ir greitosios pagalbos ekipažas, kuris perėmė vyriškio gaivinimą į savo rankas.

Pasak Vokietijos spaudos, jiems atvykus, vyrui jau buvo atstatytas normalus širdies ritmas. Jis buvo išvežtas į ligoninę ir šiuo metu jaučiasi gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų