REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaudi žinia: mirė 44-erių Lietuvos dizaineris Žanas Maslauskas. Ši žinia penktadienį pasirodė oficialiame „Batų namai“ puslapyje. 

Skaudi žinia: mirė 44-erių Lietuvos dizaineris Žanas Maslauskas. Ši žinia penktadienį pasirodė oficialiame „Batų namai“ puslapyje. 

REKLAMA

„Su dideliu liūdesiu norime pranešti, kad šįryt mus paliko Batų Namų įkūrėjas, avalynės dizaineris ir rankų darbo batų gamybos pionerius Lietuvoje Žanas Maslauskas.

Žanas buvo mūsų dirbtuvių siela ir širdis, tačiau mes tęsime savo veiklą ir augsime toliau. Jis tūrėjo svajonę, kad jo pradėtą veiklą perimtų jo vaikai ir garsintų visame pasaulyje, jam pavyko, tad jo garbei toliau tęsime batų kūryba ir gamybą taip kaip jis mus išmokė!

Naujosios kolekcijos pristatymas, kuriame yra keli paskutinieji Žano sūkurti modeliai bus išleista šiek tiek vėliau, Rugsėjo 2-3 dienomis.

Norime paprašyti Jūsų supratimo ir artimiausias kelias dienas mums neskambinti ir nerašyti darbiniais klausimais.

Esame šeimos verslas, tad su Jumis, brangūs klientai, visada bendraujame tik patys, tad nepykite jei kelias dienas neatsakysime į Jūsų laiškus, skambučius ar porą dienų vėluosime su batų pristatymu. Visi skambučiai ir laiškai tikrai bus atsakyti, o batai pristatyti.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie pat gražūs ir kokybiški kaip ir esate įpratę, nes Žano įvesti standartai visadabus puoselėjami ir gerbiami mūsų dirbtuvėse!

Atsisveikinimas su Žanu vyks Kėdainiuose, Gedulo Saloje (Skongalio g. 1, Kėdainiai) nuo Šeštadienio (08.31) 12:00 iki Sekmadienio 15:00. Jei atvyksite, prašome neapsisunkinti gėlemis bei vainikais, Žanas mėgo minimalizmą, tad kviečiame atsinešti po vieną baltą gėlę. Apsirenkime spalvotai, Žanas nėmėgo juodos spalvos, tad gerbkime jį ir visi ateikime pasipuošę įvairiausiomis spalvomis!“

REKLAMA

Neseniai vyras dalyvavo TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ir ten papasakojo apie ligą, su kuria kovoja. 

Žanas, kasdien kovojęs už savo gyvybę, su optimizmu siekė užsibrėžtų tikslų, puoselėjo įkurtus „Batų namus“ ir žadėjo sukurti batus Andriui Mamontovui.

Ironija prieš septynis infarktus. „Sveikatos problemos yra tarsi įkvėpimas kurti. Visi išgyvenimai vėliau atsispindėjo kūryboje. Su kiekviena krize atsiranda dar didesnis noras kažką nuveikti“, – laidos vedėjos Kristinos Rimienės kalbintas pašnekovas buvo atviras, o krizių jo gyvenime išties daug: cukrinis diabetas, septyni infarktai, laukiančios širdies ir inkstų transplantacijos...

REKLAMA
REKLAMA

Vien praėjusiais metais jis patyrė tris infarktus, praleido ligoninėse net septynis mėnesius, tačiau ir į juodžiausias dienas žvelgia su ironija. Žanas nedejuoja dėl negandų, kiekvieną kartą atsidūrus ligoninėje gimsta naujos batų kolekcijų idėjos ir svajonės.

 

 

 

Praėjusiais metais vyras laimėjo žūtbūtinę kovą su mirtimi, laukęs širdies ir inkstų transplantacijos, dėl cukrinio diabeto komplikacijų netekęs dviejų kojų pirštų ir jau nebegalintis gyventi be reguliarių inkstų dializių, 43 metų kėdainietis likimo smūgiams priešinosi kasdien kurdamas naują avalynę bei šio savo meniško amato paslaptis perduodamas savo vaikams – jo įkurtus „Batų namus“ jau perėmusiam sūnui Benui ir jo sužadėtinei Gintarei Petreikytei.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų