Kitoks obuolių pyragas: Liucija garantuoja – skonis nerealus

„Tai pyragas, kurio paragavus vieną kąsnelį norėsis suvalgyti visą pyragą vienu prisėdimu. Pyragas iš tos serijos, kuomet užsimanai 2 dalykų – minkšto obuolių pyrago ir ko nors šokoladinio. Abu dalykus šiame pyrage pavyko suderinti idealiai, bet turite išbandyti, kad patys įsitikintumėte“, – sako recepto autorė Liucija.

Šokoladinis obuolių pyragas

Reikės: 225 g miltų; 200 g sviesto; 200 g juodojo šokolado; 160 g cukraus; 4 kiaušinių; 1/3 arb. š. cinamono; 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; 1 arb. š. kepimo miltelių; žiupsnio druskos.

Ant viršaus: 3 vidutinio dydžio obuolių; 2 valg. š. rudojo cukraus; 1 saujos kapotų graikinių riešutų.

Gaminimas:

Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.

Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.

Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame mikseriu ~5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame mikseriu, kol nelieka gumulėlių. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.

REKLAMA

Kepimo formą ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens apvalią, išardomą kepimo formą. Tešlą supilame į kepimo formą.

Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Užbarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~45-55 min, kol pyrago vidus iškepa.

Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštuką jis švarus – tuomet pyragas iškepęs, jei ne – tuomet pakepkite truputį ilgiau. Kai pyragas iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos.

Galite patiekti su ledais ar grietinėle. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA


Rašyti komentarą...
S
Sigita
2019-09-01 22:13:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
Pabandysiu
Atsakyti
0

M
Moterytė
2019-09-01 23:59:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kaip gavosi? Ar ne per saldus? Ačiū Jums!
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų