„Tai pyragas, kurio paragavus vieną kąsnelį norėsis suvalgyti visą pyragą vienu prisėdimu. Pyragas iš tos serijos, kuomet užsimanai 2 dalykų – minkšto obuolių pyrago ir ko nors šokoladinio. Abu dalykus šiame pyrage pavyko suderinti idealiai, bet turite išbandyti, kad patys įsitikintumėte“, – sako recepto autorė Liucija.

Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas

Reikės: 225 g miltų; 200 g sviesto; 200 g juodojo šokolado; 160 g cukraus; 4 kiaušinių; 1/3 arb. š. cinamono; 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; 1 arb. š. kepimo miltelių; žiupsnio druskos.

Ant viršaus: 3 vidutinio dydžio obuolių; 2 valg. š. rudojo cukraus; 1 saujos kapotų graikinių riešutų.

Gaminimas:

Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.

Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.

Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame mikseriu ~5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame mikseriu, kol nelieka gumulėlių. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.

REKLAMA

Kepimo formą ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens apvalią, išardomą kepimo formą. Tešlą supilame į kepimo formą.

Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Užbarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~45-55 min, kol pyrago vidus iškepa.

Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštuką jis švarus – tuomet pyragas iškepęs, jei ne – tuomet pakepkite truputį ilgiau. Kai pyragas iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos.

Galite patiekti su ledais ar grietinėle. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Moterytė 2019-09-01 23:59:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kaip gavosi? Ar ne per saldus? Ačiū Jums!   ATSAKYTI
Sigita 2019-09-01 22:13:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Pabandysiu
   ATSAKYTI
Jurgita 2019-09-01 23:58:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Kaip gavosi? Ar skanus? Ačiū!  

Top Video

Žvejys manė pagavęs gyvenimo laimikį, kai ištraukė – norėjosi bėgti
DABAR RODOMA
Žvejys manė pagavęs gyvenimo laimikį, kai ištraukė – norėjosi bėgti
DABAR RODOMA
Kamerų įrašas atskleidė baisią tragediją: berniukas baseina pražudė draugę
DABAR RODOMA
Baisi nelaimė: vaikinai nufilmavo paskutines savo gyvenimo akimirkas
DABAR RODOMA
Gyventojams šiurpą sukėlė įrašas iš namų kiemo – naktį sulaukė netikėtumo
DABAR RODOMA
Radinys moterų tualete privertė klykti: tapo interneto sensacija
DABAR RODOMA
„Toyota“ skelbia automobilių revoliuciją: nebereikės nei kuro, nei elektros
DABAR RODOMA
Tarp paauglių merginų populiarėjanti mada sukrečia – gali baigtis itin skausmingai
DABAR RODOMA
Prie miško gyventojai išvydo netikėta reginį: vietiniai tai vadina legenda
DABAR RODOMA
Nufilmavo, kaip tėvai veža vaikus automobilyje: šokiravo milijonus
DABAR RODOMA
Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
REKLAMA
Pomidorų sulčių užteks visai žiemai: (skanusgyvenimas.com)
Jei namuose turite pomidorų, tačiau nesugalvojate, ką su jais padaryti, paskubėkite malti, tarkuoti ir virti sultis.  Jums reikės:  3 šaukštų druskos, 6 kilogramų ...
Nekeptas obuolių pyragas
Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai ...
obuoliai (nuotr. 123rf.com)
Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai ...
Sunaudokite cukinijas: įtraukite receptą prie mėgstamiausių  (Gamink su Audrone nuotr.)
Dar turite cukinijų? Tuomet receptas su cukinija, įdaryta smulkintos vištienos įdaru, jums tikrai pravers. Reikės: cukinijos, smulkintos vištienos, kiaušinio, sūrio, svogūno, ...
Pakaitinkite obuolius keptuvėje: Bertos receptas taps mėgstamiausiu  (nuotr. stop kadras)
TV3 laidoje „La maistas“ – odė obuoliams. Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias kiekvieną sekmadienį dalijasi kulinarinėmis ...
REKLAMA

TELEVIZIJA



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų