REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Šiaulietės kieme išdygo gigantiškas moliūgas (nuotr. asm. archyvo)

Šiaulietė Rima moliūgus augina jau ne pirmus metus, tačiau šis, užaugęs, įspūdingas gražuolis yra didžiausias moters užaugintas moliūgas per visą laiką. Būtent jis viešoje „Facebook“ erdvėje pastarosiomis dienomis sulaukė ir didžiulio lietuvių dėmesio.

5

Šiaulietė Rima moliūgus augina jau ne pirmus metus, tačiau šis, užaugęs, įspūdingas gražuolis yra didžiausias moters užaugintas moliūgas per visą laiką. Būtent jis viešoje „Facebook“ erdvėje pastarosiomis dienomis sulaukė ir didžiulio lietuvių dėmesio.

REKLAMA

Pati šiaulietė Rima, kalbėdama su tv3.lt portalo žurnalistais šiek tiek kuklinasi. Mat, didelių pastangų moliūgo auginimui ji tikrai neskyrė, o jo dydis buvo nemenka staigmena ir pačiai augintojai.

„Pasodinau į komposto krūvą ir pamiršau. Jis pats save užaugino, nei jo laisčiau, nei ravėjau“, – šypteli moteris.

Internete netrukus pasipylė gausybė komentarų, visi žmonės troško sužinoti ir tokio gigantiško moliūgo svorį.

Tačiau pati Rima tikina, kad moliūgo negali pasverti, nes neturi tam specialių svarstyklių, bet patys komentatoriai mąstė, kad jo svoris gali siekti ir virš 60 kilogramų. Garsaus moliūgo apimtis siekia 180 centimetrų.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, ką moteris planuoja veikti su tokiu užaugintu moliūgu, Rima tik šypteli, jog dabar jis gauna pakankamai dėmesio.

„Aš jau veikiu. Džiaugiuosi pati ir džiuginu feisbuko draugus“, – juokauja pašnekovė.

Gigantiškas pomidoras Kaune

Kaunietės 4 vaikų mamos, gydytojos Ingridos Jacunskienės sode išaugo toks pomidoras, kokių reta. Moteris neslepia, kad toks gigantas jai išaugo pirmą kartą, todėl ji džiaugiasi ir dalijasi patarimais, kaip tokį išauginti.

REKLAMA

Pusė kilogramo sveriantis raudonskruostis pomidoras išaugo pas kaunietę Ingą. Ji naujienų portalui tv3.lt papasakojo, kokias sėklas rinkosi ir kaip augino pomidorus, kad išaugo daugiau nei pusė kilogramo (538 g) sveriantis pomidoras.

„Auginu pomidorus jau kelerius metus, tačiau visada daigus pirkdavau turguje. Praėjusiais metais atradau pomidorų augintojų entuziastų grupę socialiniame tinkle „Facebook“ ir ten ėmiau domėtis, ką ir kaip žmonės augina“, – pasakoja moteris.

Stebėdama pomidorų augintojus, 4 vaikų mama ėmė domėtis ne tik kaip pavyksta išauginti gardžius pomidorus kitiems, bet ir kokias sėklas naudoja. Netrukus ji susipažino su lietuviškų veislių daigų platintoja Jurga Grigo, kuri ir pasidalijo su Ingrida sėklytėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš jų išaugo apie 15 skirtingų veislių daigų, netrukus persodinau į seną stiklinį šiltnamį, naudojau kompostinę žemę ir specialų substratą pomidorams. Tręšiau kompleksinės trąšomis ir retai laisčiau“, – pasakoja pašnekovė, paprašyta pasidalinti patarimais, kaip išauginti tokius pomidorus.

Ji sako nesinaudojusi jokiais liaudiškais patarimais – nei dėjo žuvų į duobę, nei dilgėlėmis laistė. „Pomidoras ėmė ir užaugo.

Čia, turbūt, naujoko sėkmė“, – šypteli besikuklindama Ingrida.

Jūsų sode taip pat išaugo neįtikėtino dydžio vaisius arba daržovė? Pasidalinkite nuotraukomis bei savo džiaugsmu su tv3.lt skaitytojais. Siųskite vaizdus [email protected]

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų