Velionė karalienė Elžbieta II buvo įpročių žmogus, ypač kai kalbama apie popietinę arbatą. Buvusi monarchė niekada nepraleisdavo popietinės arbatos, nesvarbu, ką ji veikė ar kurioje pasaulio vietoje būdavo, rašo mirror.co.uk.
Jos pareigos lėmė, kad teko daug keliauti po visą pasaulį, ir ji turėjo daugybę talentingų asmeninių virėjų, kurie buvo pasiruošę kasdien ją aptarnauti. Vis dėlto kai kalbama apie jos mėgstamiausią sumuštinį, kaip atskleidė šaltinis iš vidaus, jis yra stebėtinai paprastas. Tai buvo karalienės mėgstamiausias pasirinkimas nuo pat vaikystės.

Kasdien valgydavo nuo vaikystės mylimą užkandį
Paprastai velionė monarchė ir likusi karališkosios šeimos dalis mėgaujasi popietine arbata tarp 15.30 ir 17.30 val. Šiuo metu karališkoji šeima paprastai mėgaujasi įvairiais pikantiškais užkandžiais ir saldžiais gardumynais, įskaitant a. a. karalienės mėgstamiausią šokoladinį sausainių pyragą.
Buvęs karališkasis virėjas Darrenas McGrady dirbo karališkojoje šeimoje 15 metų, formaliai mokėsi Savoy viešbutyje Londone. Jis anksčiau atskleidė, koks buvo karalienės pats mėgstamiausias sumuštinis.
Viename „YouTube“ vaizdo įraše, skirtame pažymėti sodo vakarėlių sugrįžimą į Bakingamo rūmus, D. McGrady atskleidė, kad vienas iš karalienės mėgstamiausių popietinių gardumynų buvo sumuštinukai su uogiene.
Jis sakė: „Karalienei vaikystėje darželyje buvo patiekiami sumuštinukai su uogiene. Nuo tada ji juos valgė kaskart popietinės arbatos metu.
Tai paprastas patiekalas: tiesiog duona ir uogienė su šiek tiek sviesto – dažniausiai braškių uogienė. Mes gamindavome uogienę Balmoralo pilyje iš nuostabių škotiškų braškių iš sodų.“
Pasak kito buvusio karališkojo virėjo Oweno Hodgsono, karalienei taip pat patiko paprastas sumuštinis su tunu ir majonezu. Be to, kaip teigiama, ji mėgo ir dar vieną paprastą sumuštinį – su sviestu, plonais agurkų griežinėliais ir šiek tiek pipirų.
Nors velionė monarchė mėgavosi ir kitais gardumynais su savo popietine arbata, minėti sumuštinukai būdavo patiekiami kiekvieną kartą – kitaip popietė būtų sugadinta.
D. McGrady anksčiau sakė: „Ji visada turėdavo popietinės arbatos pertraukėlę, kad ir kur būtų pasaulyje. Mes skridome į Australiją ir buvome karališkojoje jachtoje. Buvo penkta valanda ryto, bet karalienei buvo penkta valanda popiet, todėl mano pirmasis darbas buvo pagaminti sumuštinukų.“
Kitame interviu jis pridūrė: „Kai pradėjau dirbti jaunu virėju Bakingamo rūmuose, buvo įdomu matyti, kokia svarbi popietinė arbata buvo karalienei.“
Jis atskleidė, kad ji mėgavosi „pilna popietine arbata su sumuštiniais ir pyragėliais“.
„Kalbant apie skonius – vieną dieną paprasti, kitą dieną įdomesni. Taip pat būdavo tiekiami mažyčiai pyragėliai, tokie kaip aviečių tartaletės ir pjaustytas pyragas, vaisių pyragas, bananų duona arba jos mėgstamiausias šokoladinis sausainių pyragas.
Visa tai būdavo „nuplaunama“ puodeliu karštos „Earl Grey“ arbatos“, – anksčiau pasakojo buvęs karališkasis virėjas D. McGrady.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!