Portalo „Good Housekeeping“ komanda sukūrė receptą, kuris pasitvirtins kiekvieną kartą.
Tereikia žinoti porą triukų. Vienas jų – kiek laiko bulvės turi kepti. Antras triukas – slaptas ingredientas, bulvėms suteikiantis traškią plutelę.
Taigi, prieš dedant bulves į orkaitę, jas patariama šiek tiek apvirti. Taip suminkštės jų vidus. Puode bulvės turėtų būti verdamos lygiai 12 minučių. Jei užtruksite šiek tiek ilgiau, jos taps per daug minkštos, pervirs.
Išėmus bulves iš puodo, leiskite joms nudžiūti. Po 3 minučių šias daržoves sudėkite į kiaurasamtį ir gerai pakratykite. Taip pasišiauš jų išorė, kuri kepant orkaitėje apskrus.
Metas slaptam ingredientui. Tai – miltai. Prieš pašaunant bulves į orkaitę, apibarstykite jas miltais, kurie suteiks joms traškesio.
Prieš miltais apibarstytas bulves sudedant į kepimo indą, įsitikinkite, kad jame esantis aliejus yra karštas. Jei jis nebus tinkamai įkaitęs, bulvės sugers visą aliejų, jų išorės nebus traški.
Štai ir viskas. Skanaus!