REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažeikių rajone gyvenančiai Lavickų šeimai rugsėjo 14-oji buvo paženklinta nelaime. Sveikai ir aktyviai 17-metei gimnazistei Ugnei Lavickaitei plyšo aneurizma.

Mažeikių rajone gyvenančiai Lavickų šeimai rugsėjo 14-oji buvo paženklinta nelaime. Sveikai ir aktyviai 17-metei gimnazistei Ugnei Lavickaitei plyšo aneurizma.

REKLAMA

Mergina ruošė namų darbus, kai staiga pajuto nepakeliamus skausmus. Įbėgusi į tėčio kambarį ji netrukus sukniubo ant lovos.

Iš skausmo sukniubo ant lovos

Apie tai, kaip tą dieną pasikeitė šeimos gyvenimas, naujienų portalui tv3.lt papasakojo Darius Lavickas, nelaimės ištiktos mergaitės tėvas.

Trijų vaikų tėvas atviras – niekada nebūtų galėjęs patikėti, kad jo namuose įvyks tokia tragedija. „Viskas buvo gerai. Dieną mes ėjome apsipirkti, vaikščiojome po parduotuves.

Vakare, apie 20 valandą, Ugnė įbėgo į mano kambarį klykdama iš skausmo, jos akys buvo paklaikusios. Ji griebėsi sau už sprando, rėkte išrėkė, kad miršta ir paprašė gelbėti. Po šių žodžių netrukus nukrito kambaryje ant lovos.

REKLAMA
REKLAMA

Jau netrukus jis pamatė, kad mergaitės galūnės ėmė vėsti ir jas paralyžiavo“, - žurnalistams kalbėjo vyras.

D.Lavickas suskubo kviesti greitąją pagalbą. Medikų automobilis atvyko po 15 minučių. Suleidus vaistų, mergaitė buvo išvežta į Mažeikių ligoninę, kur buvo apžiūrėta vaikų gydytojos.

REKLAMA

Vėliau iš ten medikė, pasak tėvo, išsiuntė mergaitę į Šiaulių respublikinę ligoninę. 

Atliko dvigubą operaciją

Vyras prisipažįsta, kad jį ligoninėje supykdė medikų reakcija – net keturias paras, pasak D.Lavickos, mergaitė buvo gydoma nuskausminamaisiais ir raminamaisiais, tačiau tai nė kiek nepadėjo.

„Po keturių parų ėmiau reikalauti, kad būtų imtasi reikiamų priemonių, todėl vaikas netrukus buvo pervežtas į reanimacijos skyrių, o dar kiek vėliau – ir į Kauno klinikas.

Ten neurochirurgijos skyriuje profesorius atliko jai dvigubą operaciją. Šiuo metu ji taip pat gydoma būtent ten“, - pasakoja tėvas.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 14-ąją sueis lygiai keturios savaitės po to, kai įvyko ši baisi nelaimė Lavickų šeimoje. Mergaitė kalba, valgo, judina dešinę ranką, tačiau, kaip bebūtų šeimai skaudu, tai ir yra didžiausi jos pasiekimai.

Nelaimė suvienijo šeimą

Ugnė gyveno ir dienas leido su savo tėčiu ir broliu. Jos mama po skyrybų su vyru gyveno atskirai ir dabar augina 13 metų autistą sūnų.

Vis dėlto Darius atviras – nelaimė, nutikusi Ugnei, sujaudino visą šeimą. „Žmona, kiek tik pati gali, atvyksta į ligoninę, rūpinasi dukra, būna su ja. Jai ir pačiai nėra lengva, nes augina 13 metų mūsų sūnų, tačiau kai tik reikia ir pati gali, visada būna šalia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus man pačiam iš Kauno reikės vykti į Mažeikius, susitvarkyti tam tikrus dokumentus, todėl prie dukros tą dieną bus mama“, - kalbėjo trijų vaikų tėvas.

Prašo žmonių padėti

„Ji suvokia, kad įvyko nelaimė ir dabar labai nori pasveikti. Ugnė to trokšta labiau už viską pasaulyje“, - susijaudinęs kalba Darius.

Tai, kad plyš aneurizma, niekas nežinojo. Kaip vyrui aiškino medikai, tai yra įgimta aneurizma, kuri turėjo plyšti anksčiau ar vėliau.

„Gal netaisyklingas sėdėjimas, nepatogi padėtis tai nulėmė“, - paaiškino tėvas, kuris šiuo metu yra bedarbis.

D.Lavickas prieš kelias dienas viešai kreipėsi į žmones prašydamas padėti jo dukrai. Jis žino, kad jau netrukus, kai mergaitė bus perkelta į reabilitacijos skyrių, jam teks pirkti visas būtinas slaugos priemones, tepalus ar vaistus.

REKLAMA

„Nuoširdžiai prašau žmonių pagalbos, nes pats esu bedarbis, tačiau puikiai žinau, kad pinigų mergaitės gydymui labai reikės.

Kol ji ligoninėje, visko pakanka, tačiau netrukus situacija pasikeis ir Ugnelės gydymui reikės visko geriausio.

Susisiekus su Kauno klinikų atstove spaudai Aukse Audickaite ši patvirtino, kad Ugnė tikrai yra gydoma Kauno klinikų neurochirurgijos skyriuje ir gauna visą jai priklausantį gydymą. „Kol ji yra ligoninėje, nieko papildomai nereikia, tačiau ateityje slauga bus tikrai reikalinga“, - sako ji.

***

Jei norite padėti:

Darius Lavickas, LT797300010086009310 Swedbank, banko kodas 73000;

Swift kodas HABA LT 22,Darius Lavickas, Mažeikiai. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų