REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Justina Globienė (nuotr. asm. archyvo)

Neseniai susikūrusios grupės „Dijos“ narė Justina (27) pagaliau gali džiaugtis išvaizdos pokyčiais, kurie pareikalavo kaip niekada daug kantrybės. Atlikėja numetė beveik pusę savo kūno svorio.

46

Neseniai susikūrusios grupės „Dijos“ narė Justina (27) pagaliau gali džiaugtis išvaizdos pokyčiais, kurie pareikalavo kaip niekada daug kantrybės. Atlikėja numetė beveik pusę savo kūno svorio.

REKLAMA

Nuo paauglystės aktyviai visuomeninėje veikloje dalyvavusi mergina džiaugėsi aplinkinių dėmesiu. Tačiau ne visada šis dėmesys jai neša malonias emocijas. Anglijoje susikūrusioje lietuvaičių merginų grupėje dainuojanti mergina susilaukia kritikos dėl pernelyg provokuojančio įvaizdžio. Agnės Stumbrės diriguojamas kolektyvas nesibaimina seksualaus įvaizdžio fotosesijose ar pasirodymų televizijoje metu.

„Nereikia spręsti apie knygą iš viršelio. Mano gyvenime tiek daug nutiko... Po svorio pokyčių pasikeičiau ir pati. Nereikia manęs teisti dėl ryškios išvaizdos ar noro gyventi ir būti pagaliau vėl matomai asmenybei“, – ragina Justina.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina nebijo kalbėti apie savo kūno pokyčius. Ji tikisi, kad savo istorija įkvėps kitas moteris drąsiau žengti svajonių link.

„Visą gyvenimą buvau linkusi į apkūnumą. Visa mano šeima tokia. Svoris tai ženkliai pakildavo, tai krisdavo. Visaip su tuo kovojau – nuo nevalgymo iki tablečių. Kažkaip su tuo vis susitvarkydavau. Tačiau po Leo (sūnaus, aut. past) gimimo viskas pasikeitė – sutriko hormonai. Svoris augo ne savaitėmis, o dienomis. Bandžiau badauti, tačiau atrodydavo, kad plėčiausi net nuo oro. Ėjau į sporto salę, tačiau galiu pripažinti, kad neturiu valios reguliariai čia lankytis“, – pasakoja mergina. 

REKLAMA

Justina laikėsi dietų, gėrė liekninančias tabletes, tačiau svoris vis tiek be perstojo augo. Nukritus keliems kilogramams, šie netrukus vėl sugrįždavo. Pasiekusi 100 kg mergina nusprendė kreiptis į medikus. „Jie nustatė, kad mano hormonai yra visiškai sutrikę ir išrašė tablečių, kurios turėjo padėti juos atstatyti. Tuomet turėjo susitvarkyti ir svoris“, – prisimena Justina.

Ryžosi operacijai

Deja, viršvorio atsikratyti vis tiek nepavyko. Svoris augo ir toliau. „Pažiūrėjusi į veidrodį išsigandau. Pasiekiau 114 kg. Jaučiausi tarsi įkalinta savo kūne. Nešneku apie dingusį pasitikėjimą savimi ir sveikatos problemas. Tuomet sau tariau, kad reikia imtis rimtesnių priemonių“, – pasakoja pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Susiradusi geriausią daktarą jau po mėnesio Justina gulėjo ant operacinės stalo Kauno klinikose. Čia jai buvo atlikta skrandžio apylankos operacija. Po pusantrų metų mergina pagaliau gali džiaugtis puikiu rezultatu – ji neteko beveik pusės savo kūno svorio.

„Tai pakeitė mano gyvenimą. Vėl pradėjau mylėti. Ir valgyti pagaliau galiu bet ką – svoris neauga. Po operacijos pasikeitė ir maitinimosi įpročiai. Kiti sako – „Tokia jauna, galėjai eiti sportuoti ir tiek daug neėsti“. Galiu pripažinti, kad šiuo atveju geležinės valios tikrai neturiu. Tačiau man ne gėda prisipažinti apie operaciją ir džiaugsiuosi, jei mano istorija kitus žmones motyvuos nepasiduoti“, – viliasi Justina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų