REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Austrijos valdžia pasielgė, kaip Kremliaus liokajai, tačiau Lietuvos valdžia galėtų pasižiūrėti ir į veidrodį, – mano buvusi politinė kalinė, sesuo Nijolė Sadūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ką čia ir pakomentuosi – Kremliaus liokajai. Dujos, nafta, eurai ir tiek. Jokios vertybės nebėra įdomios. Tokia padėtis visoje Europėlėje, tad Austrijos sprendimas nelabai ir nustebino“, – sakė portalui „Balsas.lt“ sovietų lageriuose kalėjusi sesuo Nijolė Sadūnaitė, komentuodama žinią, kad Austrijoje buvo paleistas įtariamasis Sausio 13-osios byloje, buvęs KGB karininkas Michailas Golovatovas.

REKLAMA

Kartu N. Sadūnaitė pažėrė piktos kritikos ir Lietuvos valdžiai. „Aišku, kad austrai elgiasi liokajiškai, bet ar Lietuvos valdžia ir pareigūnai dar išsaugojo moralinę teisę piktintis tuo, kas vyksta“, – abejojo ji.

N. Sadūnaitė pareiškė nuomonę, kad dėl daugelio nenubaustų nusikaltėlių kalti patys lietuviai. „Aš jau nekalbu apie tai, kad buvęs NKVD Telšių skyriaus viršininkas Petras Raslanas (jam buvo leista išvažiuoti į Rusiją jau nepriklausomybės laikais, – „Balsas.lt“) teoriškai nuteistas iki gyvos galvos už 75 nekaltų žmonių Rainiuose nužudymą, o tikrovėje vaikšto laisvas ir Lietuvai špygas rodo. Tas pats ir su daugybe kitų nusikaltėlių. Tuo tarpu Lietuvos Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir prokurorai persekioja Eglę Kusaitę tos pačios Rusijos užsakymu. Važinėja į Rusiją, neturėdamas teisės bendradarbiauti su Rusijos FSB, su ja darniai ir smagiai dirba. Lietuvai tikrų nusikaltėlių gaudyti nėra kada, nes pareigūnai užsiėmę to, kad persekioja vaiką, iš kurio patys nulipdė teroristę. Tai ką čia kalbėti? Ko čia piktintis austrais, kai mūsų pačių teismai, prokurorai ir saugumiečiai šitaip dirba“, – sakė ji.

Sesuo Nijolė priminė, kad Lietuvos teisėsauga padeda tai pačiai Rusijai susidoroti ne tik su čečėnų laisvės kovotojais. „E. Kusaitę Vilniuje teisia, kaip teroristinės grupės organizatorę, o Maskvoje, kaip tos pačios grupės organizatorius, teisia niekuo nekaltus čečėnų jaunuolius – jos tariamus bendrininkus. Tai kaip pati Lietuva atrodo? Ką ji gali pasakyti Austrijai, jei pati lankstosi Rusijai dėl tų pačių priežasčių?“, – apmaudavo sesuo Nijolė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų