REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po susitikimo su šalies premjeru paaiškėjo, kad Ūkio ministras D. Kreivys lieka pareigose.  Jį remia ir Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Apgailestauju sukėlęs prezidentei abejonių dėl savo tinkamumo", – teigė  D. Kreivys žiniasklaidos atstovams.

REKLAMA

Visas savo valdytas akcijas Ūkio ministras įsipareigojo perduoti „akląjam fondui". Šį fondą, remiantis JAV egzistuojančia praktika, kai verslininkas tapęs politiku , savo valdomas akcijas perduoda valstybės valdomam fondui, nedelsiant steigti įsipareigojo Premjeras A. Kubilius.

Dainius Kreivys apsisprendė likti ūkio ministru. Ministrą remia ir Premjeras Andrius Kubilius.

„Nesilaikau įsikibęs kėdės, bet esu pasiryžęs dirbti toliau, o mano buvusių akcijų valdymas bus sutvarkytas taip, kad niekam nekiltų abejonių", - sakė D. Kreivys pirmadienį po susitikimo su Vyriausybės vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras teigia, kad D. Kreivys jau dabar padarė daugiau nei reikalauja interesų konflikto derinimo įstatymas ir sako, jog ne ministras kaltas, kad iki šiol nėra mechanizmo, ką daryti žmogui, kuris iš verslo atėjo į politiką.

„Tenka pripažinti, kad toks atsiribojimas yra nepakankamas, tokiu laikotarpiu, ypač prieš rinkimus, visuomenė galėjo suabejoti ministro nepriekaištingu elgesiu. Prezidentė teisi parodydama, kad viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo tikslus laikymasis išties kartais nepanaikina visuomenei galimybių abejoti dėl sąsajos su verslu net juridiškai tiesiogiai nebevaldomu", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Kreivys pastaruoju metu sulaukė ne vien padidėjusio žiniasklaidos dėmesio, bet ir prezidentės Dalios Grybauskaitės pareikšto nepasitikėjimo. „Nepasitikiu“, - pareiškė šalies vadovė praėjusią savaitę paklausta  žurnalistų.

A. Kubilius po to eilinį kartą pakartojo pasitikįs D. Kreiviu ir palaikąs pastarąjį, nepaisant D. Grybauskaitės raginimo pasirinkti – būti ministru arba verslininku.

Ažiotažas dėl D. Kreivio tinkamumo eiti Ūkio ministro pareigas kilo po publikacijų spaudoje, atskleidusių įtarimų keliančius jam priklausiusių bendrovių akcijų perleidimus bei Europos Sąjungos paramą paskyrus su D. Kreiviu siejamoms įmonėms.

REKLAMA

Pernai rugsėjį ūkio ministras pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtinta ES parama dviem projektams, kurių konkursus laimėjo minėtos bendrovės – Karoliniškių gimnazijos renovacijai skirta daugiau kaip 2,34 mln. litų, o „Ąžuolyno“ mokyklai – 3,64 mln. Lt.

Tai jau trečiasis ministras, kurio darbu nepatenkinta D. Grybauskaitė, kartu primena ir apie Vyriausybės vadovo atsakomybę. Anksčiau, dėl girto policininko sukeltos skaudžios avarijos ties Elektrėnais, prezidentė pareikalavo Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio atsakomybės.

REKLAMA

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas taip pat ne kartą peiktas D. Grybauskaitės dėl neveiklumo sprendžiant daugiabučių renovacijos, teritorijų planavimo, o ypač – atliekų šalinimo klausimais.

Kiekvienu atveju minima ir Vyriausybės vadovo atsakomybė už savo pavaldinius, tačiau ministrų kabinetas, panašu, nelinkęs principingai reaguoti į D. Grybauskaitės kritiką.

 

Prezidentė pareiškė nepasitikinti ūkio ministru D. Kreiviu

Ką slepia ministras Dainius Kreivys?

D. Kreivys muistėsi prieš kameras

D. Kreivys – bankrotų ministras?

D. Kreivys motinos įmonei skyrė milijonus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų