• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 23-iąją, minint ketvirtąsias buvusio Valstybės saugumo departamento karininko Vytauto Pociūno žūties metines, prie Prezidentūros skambės Veronikos Povilionienės, Kosto Smorigino ir Olego Ditkovskio dainos. Taip paminėti V. Pociūno atminimą kviečia Piliečių santalka bei M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Lietuvos karininko V. Pociūno žūtį tiriantys prokurorai nebeatmeta galimybės, kad jis galėjo būti nužudytas. Karininko žūties byla vasarį perkvalifikuota į nužudymą.

REKLAMA

V. Pociūno našlė Liudvika yra sakiusi nuo pat pradžių neabejojusi ir tikėjusi tik vienintele versija, kad jos vyras buvo nužudytas.

"Man nuo pat pradžių abejonių bebuvo. Tamsi tai yra byla, daug kas neaišku. Kai pradėjau čiupinėti bylos medžiagą, man pakanka bylos faktų, kad aš būčiau įsitikinusi, jog nėra kitų versijų. Teisininkams reikia labai apčiuopiamų faktų. Aš tikiuosi, kad jie bus nustatyti", - Eltai yra sakiusi L. Pociūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra buvo nustačiusi, kad Lietuvos konsulate Gardine (Baltarusija) dirbęs V. Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23-iąją tarnybinės komandiruotės Breste metu žuvo per nelaimingą atsitikimą iškritęs per langą, ir ikiteisminį tyrimą nutraukusi. Tačiau vėliau teismas panaikino tokį nutarimą ir Generalinė prokuratūra iš naujo ėmė tirti tragedijos aplinkybes.

Praėjusiais metais tyrimas atnaujintas antrą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų