REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Vidas Bareikis (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Nors iki laukiamiausių metų švenčių liko kiek mažiau nei mėnuo, tačiau jau daugelis suskubo joms ruošis. Vieni puošia Kalėdų eglę, o kiti – jau yra paruošę ir dovanas. Rodos, Kalėdų karštligė jau prasidėjo prekybos centruose bei šalies miestuose, tačiau pats atlikėjas Vidas Bareikis pasakojo, kad dar nesuspėjo tam ruoštis.

21

Nors iki laukiamiausių metų švenčių liko kiek mažiau nei mėnuo, tačiau jau daugelis suskubo joms ruošis. Vieni puošia Kalėdų eglę, o kiti – jau yra paruošę ir dovanas. Rodos, Kalėdų karštligė jau prasidėjo prekybos centruose bei šalies miestuose, tačiau pats atlikėjas Vidas Bareikis pasakojo, kad dar nesuspėjo tam ruoštis.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Vidas Bareikis papasakojo apie jų šeimos tradicijas ir tai, kokia dovana dabar būtų didžiausia.

V. Bareikis buvo atviras – dabar visas dėmesys buvo skirtas darbams: „Kol kas nesuspėjau pradėti ruoštis šventėms. Dabar gana daug darbų televizijoje. Ir šiaip esu įpratęs ruoštis šventėms vėliau. To išmokau iš savo tėvų. Mes esame tie vėlyvi žmonės, kurie ruošiasi Kalėdoms. Realiai gal pradedame ruoštis gruodžio viduryje. Bet po to, nemeluoju, eglutė mano tėčio namuose stovi iki kovo 1 dienos. Jis turi tokią tradiciją.“

Pašnekovas atskleidė, kad jų šeima ir neskuba puošti Kalėdų eglės bei atskleidė, kokia buvo jo šeimos tradicija per šventes. „Seniau turėjome tokią tradiciją keliauti parsinešti eglutės Kūčių rytą. Eidavome ryte pirkti eglutę, pastatydavome, papuošdavome, o tada jau ir vakarienė. Man būna labai keista, kai lapkričio mėnesį pradeda ruoštis“, – pasakojo vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Vido, jam svarbu ne dovanos, o turiningai praleistas laikas: „Dovanomis vaikams nereikia rūpintis, nes Kalėdų senelis tuo pasirūpina. O artimiesiems, man atrodo, kad net metų eigoje numanai, ką padovanosi. Žinai apie ką jie svajoje. Tačiau dabartiniame laike, pastebėjau, kad didžiausia dovana yra ne daiktas, o siurprizas, kuris susijęs su bendru laiko praleidimu. Manau, kad ir per šias šventes, sugalvosime improvizuotą dviejų žmonių vakarėlį. Dabar tik to ir trūksta. Aš nesu materialistas, todėl ne daiktai rūpi.“

REKLAMA

Nepaslaptis, kad dėl karantino veiksmas pramogų pasaulyje ėmė ir sustojo. Dabar Vidui, kaip ir kitiems atlikėjams, nėra galima koncertuoti, todėl vis dar vyrauja nežinomybė, kaip bus dėl šventinių koncertų. Tačiau V. Bareikis dėl to nesuka galvos.

„Turėjau visada tokią taisyklę, kad aš švenčių neparduodu. Gal per Naujuosius metus koncertuodavau, tačiau Kūčios ir Kalėdos man yra šventos dienos. Iki švenčių būdavo daug koncertų, o dabar mąstysime kažką kito“, – pabrėžė atlikėjas.

Kalbėdamas apie pandemiją, šis tikino, kad dabar įprato per daug neplanuoti, o džiaugtis šia diena. „Pandemija labiausiai koją pakiša, kai atsiranda komplikacija lankyti gimines. Buvo įprasta važiuoti pas tėvus, anūkams susitikti su seneliais. Su Adu neseniai aplankėme močiutę, bet dabar dėl švenčių yra didelis klaustukas. Dabar yra toks laikas, kad išmokome planuoti savaitę ar dvi į priekį, todėl dėl švenčių dar tiksliai nežinome. Reikia nežiūrėti per daug į priekį, nes kam dabar planuoti, jeigu tie planai sugriūna“, – klausė V. Bareikis.

REKLAMA
REKLAMA

Nors šios šventės bus ir kiek kitokios, tačiau V. Bareikis sakė, kad svarbiausia yra kantrybė, o būtent ir jos jis palinkėtų visiems žmonėms.

„Palinkėčiau kantrybės. Į šią situaciją dabar reikia pasižiūrėti iš laiko perspektyvos. Tie dalykai istorijoje jau yra buvę. 20 a. pradžioje buvo ir neseniai skaičiau, kad panašiai buvo ir dar seniau. Tada buvo ne koronos epidemija, bet maro. Tada jau būdavo garantuota mirtis, tad žmonės užsibarikaduodavo namuose. Tie dalykai yra, buvo ir bus. Reikia tos kantrybės ir pakantumo vieni kitiems. Neprarasti pagarbos vienas kitam. Aišku, kad išvargina iš laikotarpis, bet reikia visiems susiimti. Viskas dėl bendro tikslo. Negalima būti ciniškiems. Yra dalis žmonių, kurie netiki virusu arba atvirkščiai. Visada esu už pagarbą ir vienybę,  o to palinkėčiau ir kitiems“, – baigdamas pokalbį sakė atlikėjas.

Žiemos švenčių sezono pradžią skelbsime lapkričio 28 d., 17:30 val. – per TV3 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų