REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakruojo rajono progimnazijoje nutikus nemaloniam įvykiui, jį imtasi spręsti rimtomis priemonėmis. Mokytoja moksleiviui sudavė per rankos pirštus, dėl šio įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pakruojo rajono progimnazijoje nutikus nemaloniam įvykiui, jį imtasi spręsti rimtomis priemonėmis. Mokytoja moksleiviui sudavė per rankos pirštus, dėl šio įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA

Lapkričio 20 d. 13.00 val. policija gavo pranešimą, kad Pakruojo rajone, gimnazijos bibliotekoje, mokytoja sudavė ranka per mokinio rankos pirštus. 

Nukentėjusysis į gydymo įstaigas nesikreipė, tačiau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Direktorei situacija žinoma

Mokyklos direktorė pranešė, kad šis įvykis jai žinomas, tačiau, jos teigimu, mokytojai įtarimai dar nėra pareikšti, nors ikiteisminis tyrimas jau prasidėjo. 

„Berniukas mažametis mokyklą po to įvykio lanko, jaučiasi gerai, santykiai su mokytoja yra draugiški ir jie niekada blogi nebuvo. Vaikas mokosi pagal savo galimybes, priemonėmis yra aprūpintas – tai kaip ir viskas atrodo puiku, šaunu. Nebuvo praleidęs nė vienos dienos po to įvykio“, – tv3.lt teigė mokyklos direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak mokyklos direktorės, mokytoja daugiau tokių konfliktų nėra turėjusi, o mokykloje dirba daugiau nei 40 metų ir turi ilgametę patirtį. 

„Situacija, aišku, yra sunki visai mokyklos bendruomenei, nes, atrodo, kad viskas puiku, santykiai geri ir kartais atsiranda kažkokių tai nenumatytų įvykių“, – sakė direktorė.

REKLAMA

Mokyklos vadovė mano, kad dėl šio incidento kreiptis į policiją buvo drastiškas žingsnis.

„Tuo labiau, kad jų, dar kartą galiu tą patį pakartoti, santykiai yra geri, šilti. Kartais galbūt daugiau vyrauja tokios ekspromtinės nuotaikos, noras pasiskųsti patiems gerai neišsiaiškinus, sakykime, kaip ir kas yra“, – teigė direktorė. 

Policijai pranešė socialinė darbuotoja

Policijos duomenis, apie įvykį socialinę darbuotoją informavo nukentėjusio berniuko sesuo, o mokykloje dirbanti specialistė apie įvykį pranešė policijai. 

REKLAMA
REKLAMA

„Tikslinome įvykio aplinkybes ir tik tada pradėjome ikiteisminį tyrimą. Kol kas dar neaišku (kodėl buvo suduota vaikui – aut. past.), lyg tai kažkokios knygos nepaėmė ar nepadėjo, dėl kažkokios knygos, bet ką jis su knyga padarė – nėra aišku“, – tv3.lt teigė Šiaulių apskrities Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė.

Ji pažymi, kad tyrimas gali būti nutrauktas.

„Tyrimas gali būti ir nutrauktas, kai paaiškės, kokia tai buvo situacija. Dėl kūno sužalojimo, jis į medikus nesikreipė, tai jei kūnas nesužalotas – gali būti ir nutrauktas tyrimas“, – sakė G. Smagriūnienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tokius įvykius policija pranešimų sulaukia retai – tai ne kasdieninis reiškinys. 

„Su mokytoja dar nekalbėjome. Vaikai gyvena su globėju, su seneliu, ir informavome vaikų teises, tai dar neaišku, kaip pakryps ši situacija“, – teigė policijos atstovė. 

Kalbėjosi su berniuku 

Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai gavę pranešimą apie šį įvykį nuvyko pasikalbėti su nukentėjusiu berniuku. 

„Skyrius, gavęs informaciją apie galimą smurtą prieš vaiką, vadovaujantis Vaiko situacijos vertinimo tvarkos aprašu, tą pačią dieną vyko į šeimą, susitiko su vaiku, jį išklausė dėl aplinkybių, susijusių su pranešimu, taip pat išklausė ir vaiko atstovą“, – teigė Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Silva Šimkevičienė

REKLAMA

Psichologų nuomone, iš šio įvykio nereikėtų pūsti burbulo. Pirmiausia, reikėtų kalbėti apie mokytojų patiriamą nuovargį, kuris gali prasiveržti įvairiomis formomis. 

„Manau, nereikia pūsti burbulo. Geriau reikia pašnekėti, kad taip nereikia elgtis. Jei tai kartotųsi, tada reikėtų atkreipti dėmesį, bet jei vieną kartą, tai nereikėtų pūsti burbulo.

Reikėtų pakalbėti apie mokytojų nuovargį ir kad jis gali taip prasiveržti, ne iš gero gyvenimo mokytojai taip pasielgia“, – tv3.lt sakė vaikų psichologė Monika Skėrytė–Kazlauskienė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Lietuvos respublikos Baudžiamojo kodekso 140 straipsnį, dėl fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų