žuvienė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žuvienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žuvienė“.

Rusnėje vyko žuvienės virimo čempionatas: samčius surėmė Renatas Požėla ir Eugenijus Gentvilas

Rusnės saloje šį savaitgalį kvepėjo žuviene. Vyko šio patiekalo virimo čempionatas. Dėl geriausiųjų virėjų vardo varžėsi 72 komandos, o įvertinti kaip jiems sekasi suplūdo žmonės iš visos Lietuvos. Tiek svečių Rusnė jau seniai nematė. Jau 15 kartą Rusnėje vyko Žuvienės virimo čempionatas. Pernai nugalėtojų komandai skaniausią žuvienę išviręs Darius ir vėl sukosi aplink katilą. Virėjas, kaip ir kiti dalyviai, turi savą, slaptą receptą.

Rusnėje vyks žuvienės virimo čempionatas

Rusnės saloje šeštadienį įvyks jau 15 tarptautinis žuvienės virimo čempionatas, kuriame dalyvaus apie 80 komandų iš visos Lietuvos. Kaip pranešė organizatoriai, jos išvirs daugiau kaip keturias tonas įvairiausios žuvienės.  Be Pamario krašto komandų dalyvaus svečiai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Trakų, Ignalinos, Šiaulių, Šilalės, Skuodo, Plungės, Jurbarko, Kalvarijos, Lazdijų, Pagėgių, Švenčionių, Kėdainių, Pasvalio ir kitų miestų.
Aktualijos 2023-09-02

Gardi žuvienė pagal Gian Luca: skonis nepaliks abejingų

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca apsilankė Palangoje vykstančioje tradicinėje stintų šventėje ir pasidalino gardžios žuvienės receptu. Vasario mėnesį lietuviai sugūžėja į Palangą – ten jau 20 metų vyksta tradicija tapusi stintų šventė. Nors nauji receptai šventei ruošiami kasmet, kai kurie dalykai nesikeičia jau du dešimtmečius.
2023-02-20

Receptas. Žuvienė iš smulkių žuvelių

INGREDIENTAI: 2 saujos perlinių kruopų 10 vienetų žuvies (mažos (blizgės, raudės ar kt.) apie) 1 vienetas morkų ((smulkiai pjaustytos)) 2 vienetai bulvių ((supjaustytos 1,5 cm kubeliais) vidutinės) 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek žalumynų (laiškiniai česnakai ir krapai) šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-04
REKLAMA
Žuvienė (nuotr. Shutterstock.com) Žuvienė (nuotr. Shutterstock.com)

Prancūziška žuvienė ir itališkas tunas: štai kaip pagaminti be didelio vargo

Italijos ir Prancūzijos virtuvės – bene populiariausios visame pasaulyje, žmonių mėgiamos dėl įvairiapusiškumo, skonio darnos ir nesunkaus paruošimo būdo. Tiek vienoje, tiek kitoje kiekvienas atras kažką sau – žuvies mėgėjai ne išimtis. Prancūziška žuvienė ir ypatingi itališki menkės ruošimo būdai – tikras įkvėpimas skaniai ir sveikai vakarienei. Italai – ne tik picos, bet ir šviežios žuvies mėgėjai Itališka virtuvė – įvairi ir skirtinga visoje Italijoje.
2021-06-11

Pasakė, kaip pagaminti tobulą žuvienę: daug vargti nereiks

Tikra lietuviška vasara neatsiejama ir nuo gardžiai paruoštos, ką tik iškeptos žuvies. Tuo darkart įsitikino profesionalūs TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis, kurie kartu su Mindaugu Rainiu lankėsi kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“. Šio sekmadienio laidoje grilio ekspertas Vylius pripažino, kad apie savo patiekalą nemažai galvojo – vyras pats sau metė iššūkį ir bandė paruošti karpį su tortilijomis ir daržovėmis.
2021-06-08

Šefai atskleidė žuvienės ant laužo paslaptį: štai, kokia žuvis tam tinka

Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei  papasakos, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį.
2020-05-22

Kaip teisingai išvirti gerą žuvienę

Kiekvienas lietuvis puikiai žino, kaip gaminti pagrindinius tradicinius patiekalus – kas labiau mėgsta didžkukulius, kas šaltibarščius, o kas žuvienę. Nors pastaroji gali pasirodyti gaminama bene paprasčiausiai, specialistai sako, kad tikrą senovės lietuvių žuvienę išvirti nėra taip lengva. Negana to, daugelis autentiškai atrodančių papročių, kaip, tarkime, nuodėgulio gesinimas ar degtinės pylimas, yra visai ne senovės lietuvių, o sovietų palikimas. Senovėje žuvienė buvo sakralinis žvejų valgis.
2017-04-16

Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės

Darganotą šeštadienį Vilniuje, Tuskulėnų gatvėje, sklido gardus kvapas – MAXIMA meistrai šalia parduotuvės pirmą kartą virė rekordinį kiekį – net 100 litrų žuvienės, iš 23 skirtingų žuvų ir jūros gėrybių rūšių. Iš viso apie 600 porcijų sriubos išdalinta Žirmūnų bendruomenės gyventojams ir visiems tą popietę apsilankiusiems parduotuvėje.   „Norint išvirti gerą žuvienę, reikia naudoti šviežią, atvėsintą žuvį ir daržoves. Žuvienei visada tinka citrina, o iš prieskonių – kalendra.
2013-11-16

Šilutėje kunkuliuos Žuvienės virimo čempionato dalyvių puodai

 Asta Kažukauskienė, LRT radijas   Šilutės uoste šeštadienį jau penktą kartą kunkuliuos Žuvienės virimo čempionato dalyvių puodai ir katilai. Jubiliejiniame renginyje varžysis rekordiškai daug komandų, todėl ir žuvienės išvirta bus itin daug – per 2000 litrų. Nuo vidurdienio Šilutės uoste puodus pradės kaisti mažiausiai 46 žuvienės virimo komandos. 16 iš jų – iš Lietuvos, bet ne Pamario krašto, o trys – iš užsienio: Rusijos, Norvegijos ir Latvijos.
Lietuva 2013-09-07
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų