transriebalai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „transriebalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „transriebalai“.

Šalies parduotuvėse bus galima rasti dar daugiau naujoviškų produktų

Šalies parduotuvių lentynose žmonės galės rasti dar daugiau produktų su mažesniu druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekiu. Tą daryti įsipareigojo dar 2 socialiai atsakingos Lietuvoje veiklą vykdančios įmonės, prisijungusios prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuoto bendradarbiavimo susitarimo gerinti maisto produktų sudėtį. Be to, 4 jau anksčiau prisijungusios bendrovės atnaujino susitarimus, stiprindamos įsipareigojimus gaminti sveikesnius produktus.
Aktualijos 2020-01-31

Lietuvoje skanėstai pakeitė sudėtį – pirkėjai perspėjami dėl kainų

Jau kelios dienos, kai perkame sveikesnius skanėstus – bandeles, aplietas glajumi, sausainius ar pyragus. Pagal naujus reikalavimus, nuo lapkričio šiuose produktuose privalo būti mažiau kenksmingų transriebalų, kurie gali sukelti kraujagyslių ligas, diabetą ar net vėžį. Gamintojai reikalavimus vykdo, tačiau užsimena, kad gardėsiai dėl to gali brangti. Jau devynerius metus sostinėje veikiančioje kepyklėlėje kas rytą kepama keliasdešimt rūšių bandelių.

Valstiečiai žengia dar toliau ir kuria visuotinę sveikatinimo politiką

Kol darželinukų ir mokyklinukų tėvai bando išsiaiškinti kaip Sveikatos apsaugos ministerijos įvestos naujos mitybos taisyklės paveiks jų vaikus, valdantieji žengia dar toliau. Sveikuolis Seimo narys Dainius Kepenis jau parengė visuotines sveikatos stiprinimo politikos gaires, kurios palies kiekvieną mūsų. O šiose gairėse yra daug pakeitimų, kurios apima daugelį sričių – nuo sveikatos apsaugos iki mokesčių sistemos pakeitimų.

Lietuvoje verks smaližiai: saldumynų kainos augs, o skonis – suprastės

 Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) nusprendus nuo 2019 metų rudens apriboti transriebalų kiekį maisto produktuose, saldumynų gamintojai ir mažmeninės prekybos tinklai skirtingai reaguoja į naują reguliavimą. Po beveik dvejų metų Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose turės būti ne daugiau kaip 2 gramai transriebalų 100 gramų bendro riebalų kiekio.

Vaikų pamėgtas maistas kelia pavojų susirgti rimčiausiomis ligomis

Transriebalai kiekvieno sveikatai kelia didelį pavojų, tačiau būtent vaikus, kurių suvokimas apie sveiką gyvenseną dar tik formuojasi, turime pasistengti ypač nuo jų apsaugoti. Šios kenksmingos medžiagos slepiasi vos ne kiekviename vaikų pamėgtame skanumyne ir tai skatina ne tik antsvorio problemą, diabetą, tačiau net ir širdies bei kraujagyslių ligas.
2017-11-22

Lietuvoje įsigalios naujas ribojimas maisto produktams

Po dvejų metų įsigalios naujas ribojimas – Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose turės būti ne daugiau kaip 2 gramai transriebalų 100 gramų bendro riebalų kiekio. Tai numatyta sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakyme, pirmadienį pranešė ministerija. Šis reikalavimas negalios gyvūninės kilmės riebalams ir maisto produktams, kuriuose transriebalai susidaro ir egzistuoja natūraliai.
2017-10-23

„Gerieji“ riebalai: koks maistas užkerta kelią širdies ligoms

Augalinės kilmės riebalų vartojimas vietoj gyvulinės kilmės riebalų (pavyzdžiui, sviestas) nesumažina širdies ligų rizikos. Tokios išvados paskelbtos remiantis nauju moksliniu tyrimu, metančiu iššūkį oficialioms šiuolaikinių dietų gairėms, kurios rekomenduoja savo mitybos racione atsisakyti sočiųjų riebalų.
2017-02-25

Transriebalų pavojus: staigios mirtys, širdies ligos ir diabeto rizika

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) nuomone, daugėja mokslinių įrodymų, jog transriebalų, susidariusių iš dalies hidrinant aliejų, vartojimas neigiamai veikia daugelį kardiovaskulinės (širdies kraujagyslių) rizikos faktorių ir didina koronarinės širdies ligos riziką. PSO pataria mažinti iš riebalų gaunamą energijos kiekį, vietoj sočiųjų riebalų reikėtų vartoti nesočiuosius ir siekti nenaudoti transriebalų.
2012-07-30

Visa tiesa apie transriebalus

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nurodo, kad daugėja mokslinių įrodymų, kad transriebalų, susidariusių iš dalies hidrinant aliejų, vartojimas neigiamai veikia daugelį kardiovaskulinės (širdies kraujagyslių) rizikos faktorių ir didina koronarinės širdies ligos riziką.
2012-05-22
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų