salmonelė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „salmonelė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „salmonelė“.
Štai kiek mažiausiai minučių reikia virti kiaušinius: įsidėmėkite visiems laikams
Turbūt visi žino, kad vartojant netinkamai apdorotą vištieną ar kiaušinius galima užsikrėsti salmonelioze. Tad ką reiktų daryti, siekiant apsisaugoti nuo šios pavojingos bakterijos?
Svarbu prisiminti, kaip apsisaugoti nuo salmoneliozės – tam svarbūs keli žingsniai, iki kokios temperatūros apdorojama vištiena. Specialistai taip pat primena, kiek mažiausiai laiko reikia virti kiaušinius.
Specialistai įspėja: ateityje šios pavojingos bakterijos paplitimas tik didės
Remiantis nauju tyrimu, netolimoje ateityje atšilus orams didės salmonelių paplitimo rizika. Pranešama, jog šie orų deriniai sukuria puikią aplinką salmonelių plitimui: kylanti temperatūra, padidėjusi drėgmė, sumažėjęs kritulių kiekis ir ilgesnės dienos, rašoma „Study Finds“.
Žurnale „Journal of Infection“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad oro temperatūra, aukštesnė nei 10°C, santykinė oro drėgmė ir ilgesnis šviesus paros metas (12-15 valandų) yra pagrindiniai salmonelių atv...
„Maxima“ parduotuvėse – lenkiška mėsa su salmonele: ramina, kad jau neparduoda
Didžiausio šalyje mažmeninės prekybos tinklo parduotuvės iš prekybos turėjo išimti lenkišką kiaulieną, kurios mėginiuose buvo nustatyta pavojingų bakterijų.
Ketvirtadienį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) per pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemą pranešė, kad tikrinant šviežią kiaulienos sprandinę be kaulo dviejuose iš penkių mėginių rasta salmonella bakterijų.
Tokių pačių pavojingų mikroorganizmų rasta ir šviežiuose vištienos ketvirčiuose iš Lenkijos.
REKLAMA
REKLAMA
Maisto ekspertas niekada neperka šių prekių parduotuvėje: perspėja visus
Maisto inspektoriai rūpinasi, kad visuomenė būtų apsaugota nuo kenksmingų maisto produktų, kurie parduodami parduotuvėse. Kokių maisto produktų jie patys vengia pirkti?
Nuoširdžiai norėtųsi tikėti, kad parduotuvėse ir prekybos centruose parduodamą maistą prižiūrintys asmenys išmano savo darbą, tad jei jie patys vengia pirkti tam tikrus maisto produktus, ar neturėtume to daryti mes visi?
Maisto inspektorių darbas labai svarbus užtikrinant, kad mums parduodamas maistas būtų saugus, o jo paruoši...
Girelės paukštynui nepavyko už užsikrėtusias vištas atgauti iš draudikų per 0,5 mln. eurų
Bendrovei Girelės paukštynas nepavyko iš „Lietuvos draudimo“ prisiteisti 560 tūkst. eurų išmokos už trijuose jos paukštynuose paskerstas 60 tūkst. salmonele užsikrėtusių vištų.
Lietuvos apeliacinis teismas gruodžio 20 dieną atmetė paukštininkų skundą ir paliko galioti bendrovei nepalankią šiemet gegužę Vilniaus apygardos teismo priimtą nutartį.
Ši liga Lietuvoje plinta per maistą: pasakė, kam ji pavojingiausia
Salmonelės sukelia bakterinį žarnyno uždegimą ir žmogus suserga salmonelioze. Šia liga Lietuvoje dažniausiai užsikrečiama per tinkamai neapdorotą gyvulinės kilmės mėsą, paukštieną ir kiaušinius.
Pasak Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų infektologės Audronės Marcinkutės, atskirti salmoneliozę nuo kitų žarnyno ligų nėra lengva be mikrobiologinių tyrimų, o laiku ir tinkamai negydant bakterijos gali patekti į kraują ir sukelti komplikacijas.
REKLAMA
REKLAMA
Keliaudami į gamtą pasirūpinkite savo maistu: įspėja dėl nemalonios ligos
Vasara – puikus iškylų ir kepsnių kepimo lauke metas, tačiau šiltas metų laikotarpis sudaro puikias sąlygas maiste esančioms bakterijoms greitai daugintis. Dėl šios priežasties vasaros laikotarpiu padidėja per maistą užkrečiamųjų ligų rizika. Esant šiltam orui, ypač svarbu imtis papildomų atsargumo priemonių ir užtikrinti maisto saugą ruošiant greitai gendančius maisto produktus, tokius kaip žuvies, mėsos, paukštienos, jūros gėrybių ir kiaušinių produktus.
Salmonelės pavojus: Lietuvos „Rimi“ sustabdė prekybą tam tikrais produktais
Vieną didžiausių mažmeninės prekybos tinklų šalyje valdanti bendrovė „Rimi Lietuva“ sustabdė prekybą Latvijos įmonės „Dabas Produkt“ šaldytais produktais. Toks sprendimas priimtas „Dabas Produkt“ gaminamuose koldūnuose Estijoje radus salmonelių. „Lapkričio 8 dieną gavome pranešimą iš savo kolegų Estijoje, kad jų veterinarijos institucija rado mikrobiologinį užterštumą „Rimi“ prekės ženklo koldūnuose.
Įmonė „Judex“ pasitaisė: leista vėl prekiauti koldūnais
Pakartotinai atlikus tyrimus ir neradus jokių bakterijų, Maisto ir veterinarijos tarnyba antradienį leido atnaujinti Kauno šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ veiklą - jos produkcijoje anksčiau rasta salmonelės, žarninių lazdelių ir listerijos bakterijų, o patalpose - entero bakterijų. Bendrovės, kurios veikla sustabdyta rugpjūčio 4 dieną, atstovas sako, jog įmonė pamažu jau pradeda atnaujinti veiklą. „Šiandien „Judex“ įmonei leista atnaujinti veiklą.
REKLAMA
REKLAMA
