rasa vasiliauskaitė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rasa vasiliauskaitė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rasa vasiliauskaitė“.

Gyventojai ruošiasi šventiniam maratonui: kai kurie patiekalus užsisako iš restoranų

Kol vieni lietuviai planuoja pirkinius ir ruošiasi maisto gaminimo maratonui per Kūčias ir Kalėdas, kiti eina lengvesniu keliu – patiekalus užsisako iš restoranų. Ir tokių žmonių kasmet daugėja. Tad kai kurie restoranai jau seniai sustabdė patiekalų rezervacijas, o kitų darbuotojai raitojasi rankoves, pluša iš peties. Ir žada dirbti per Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius, kad patenkintų išrankių klientų norus.

Sveikatos stiprinimo specialistai: ši daržovė – ne tik maistas, bet ir vaistas

Ryškiaspalviai moliūgai ne tik traukia akį, bet ir mūsų organizmui naudingi. Restoranų atstovai sako, kad moliūgų sriuba jau nieko nenustebinsi, tad kuria naujus patiekalus. O žmonės moliūgais gardina blynus, košes ir net uogienes verda. Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad moliūgai skanu, pigu ir sveika. Restorano virtuvėje virėja kaip tik pjausto moliūgą – ruošia patiekalus. Tada moliūgą apkepa, prideda virtų bulvių, viską sutrina ir mikliai formuoja kukulaičius su įdaru.

Restoranuose – specialus meniu: lėkštėje raitosi gyvatės, raganų pirštai ar net vampyro akys

Artėjant bauginančiai Helovino nakčiai restoranuose specialiai koreguojamas meniu, o užkandžių gamintojai vos spėja suktis tenkindami net ir šiurpiausius klientų norus. Įprasti patiekalai virsta vaiduokliais, vampyrais, raganomis ar krauju pasruvusiomis akimis. Vis dėlto, Heloviną švęsti nusiteikę gyventojai šiemet išlaidauja kiek mažiau nei pernai. Liepsnojančios demono širdies išdrįs paragauti tik drąsiausi.

Lietuviai nukasa pirmąsias bulves – kainos turguje atbaido ne vieną

Lietuvoje jau prasideda bulviakasis. Subėrę bulves į dirvą vos pasitraukus įšalui, dabar ūkininkai skaičiuoja ankstyvąjį derlių. Šviežių lietuviškų daržovių pasiilgę gyventojai skuba jų ieškoti ir turgeliuose, ir prekybos centruose. Kiek kainuoja jų kilogramas ir ką geriausia dabar iš ankstyvųjų bulvių gaminti – domėjosi mūsų žurnalistai, apsilankę ir ūkyje, ir turguje, ir kavinės virtuvėje. Kėdainių rajone Dambrauskų ūkyje burzgia kasamosios. Čia prasidėjęs bulviakasis.

Užsieniečiai nerado atitikmens lietuviškam cepelinui

Yra manančių, kad lietuviški didžkukuliai nėra tas patiekalas, kuriuo galime didžiuotis. Visgi dažnas lietuvis bent kartą metuose pasiduoda mažai nuodėmei suvalgydamas porciją cepelinų viešint savaitgalį pas mamą ar vartant meniu lietuviškos virtuvės restorane. Tuo tarpu beveik 7 iš 10-ies lietuvių didžiuodamiesi pristato cepeliną, kaip svarbiausią nacionalinį patiekalą – rodo „Bernelių užeigos“ inicijuota apklausa, kurioje dalyvavo 1700 respondentų.
2017-02-03
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų