pridėtinis cukrus

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pridėtinis cukrus“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pridėtinis cukrus“.

Ar sultis gerti tikrai nesveika? Atskleidė tiesą

Lietuvoje kasmet išgeriama per 50 mln. litrų įvairių sulčių, nektarų ir vaisių gėrimų, tačiau čia vis dar gajūs mitai apie sulčių maistingumą, jų galiojimo laiką ir gaminimo procesą. Maisto technologės teigimu, „parduotuvinių“ sulčių maistingumas niekuo nesiskiria nuo namuose spaudžiamų, kadangi jų gamybos procesą griežtai reglamentuoja tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos įstatymai.
2024-03-01

Skaistė 2 mėnesius visiškai nevartojo cukraus: negalėjo patikėti, kas įvyko po to

Kuo toliau, tuo daugiau kalbama apie cukraus daromą žalą organizmui ir apie dar didesnį blogį –  pridėtinį cukrų, kuris slepiasi net tuose produktuose, kur mažiausiai tikimės. Tad Norvegijoje gyvenanti kėdainiškė Skaistė Neverdauskaitė du mėnesius visiškai nevartojo cukraus  – štai, kokius pokyčius pastebėjo.  Apie cukraus detoksą Skaistė sako sužinojusi ne itin seniai, maždaug prieš metus ir galiausiai ryžosi jį išbandyti.
2023-08-30

Nusprendęs pajuokauti Dulkys pats apsijuokė? Po Kepenio klausimo – kalbos apie cukraus fabriko uždarymą

Išgirdęs Seimo nario Dainiaus Kepenio klausimą apie perteklinio cukraus vartojimą sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys jį pamėgino nuleisti juokais pasiūlydamas uždaryti cukraus fabriką. Tačiau ar perteklinio cukraus vartojimas – juoko verta reikalas? Per Vyriausybės valandą ministro dažnai nevengiantis paklausti politikas šįkart teiravosi dėl vis didesnį ir gydytojams susirūpinimą keliančios problemos.

Įspėja dėl 1 populiaraus gėrimo: gali didinti insulto riziką

Medikai įspėja – vienas gėrimas, kuriuo rytais dažniausiai mėgaujasi dauguma žmonių gali padidinti iki 10 proc. riziką sirgti ligomis, kurios yra vadinamos „tyliosiomis žudikėmis“. Jie kalba apie nenatūralias, daug pridėtinio cukraus turinčias sultis. Mokslininkai teigia, kad pridėtinis cukrus, kuriuo yra dar labiau pasaldinamos tam tikrų vaisių sultys, pavyzdžiui, apelsinų, padidina insulto riziką net iki 10 proc.
2023-02-17
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų