paprasti sausainiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „paprasti sausainiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „paprasti sausainiai“.
Receptas. "Mantingos" sluoksniuotos tešlos sausainiai su cinamonu
INGREDIENTAI: 1 vienetas tešlos (MATINGA sluopksniuota) 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono Pabarstymui: 50 gramų cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš tešlos iškočioti didesnio dydžio stačiakampį, apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Susukti tešlą į ritinėlį ir supjaustyti apie 5 mm storio griežinėliais, išdėlioti ant skardos paliekant tarpus ir kepti apie 10 min.
Receptas. Sausainiai "Šypsenėlės"
INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto 500 gramų miltai 100 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išlydyti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti sviestą, viską išmaišyti. Tuomet suberti miltus ir viska gerai išminkyti. Įdėti 1 h į šaldytuvą. Ištraukus tešlą formuoti sausainius: formą išspausti apversta stikline bei su įvairiais įrankiais (šakute, šaukšto galu ar kt. figūrėlėm) formuoti veidukus.
Receptas. Avižiniai sausainiai su kokosu ir riešutais
INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus 150 gramų sviesto 2 kiaušinių 150 gramų kokosų (drožlės) 450 gramų avižinių dribsnių ((5 grūdų dribsniai)) 300 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos 2 arbatiniai šaukšteliai vandens 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis vanilės 150 gramų graikinių riešutų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Sausainiukai „Žvaigždutė ant žvaigždutės“
INGREDIENTAI: 400 gramų miltai 100 gramų cukraus pudros 100 gramų sviesto 2 vienetai kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 20 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą iš šaldytuvo palaikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės. Dėti į indą, ant jo suberti miltus, cukraus pudrą ir imušti kiaušinius. Viską gerai išminkyti. Tešlą palaikyti šiek tiek šaldytuve. Tešlą iškočioti, įspausti žvaigždutes, o jų viduriuke – mažesnes žvaigždutes.