omega 3

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „omega 3“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „omega 3“.

Šie produktai arterijas valo kaip šluota: sveikata padėkos

Širdies ir arterijų sveikata yra didžiulė problema visame pasaulyje. Manoma, kad maždaug ketvirtadalį visų mirčių lemia širdies ir kraujagyslių ligos. Tai apima visas širdies ir kraujotakos sistemos ligas, tokias kaip širdies nepakankamumas, insultas ir koronarinė širdies liga.  Daktaras Ericas Bergas dalijasi devyniais maisto produktais, kuriuos reikia valgyti, kad išvalytumėte arterijas.
2024-01-13

Atskleidė, ar sveika valgyti majonezą: kiti mano neteisingai

Nors kai kurie žmonės gali nevalgyti majonezo kasdien, yra daugybė žmonių, kurie jį mėgsta. Nors daugelis žmonių gali manyti, kad kečupas yra mėgstamiausias pasaulio pagardas, tačiau tai ne visai tiesa, nes įrodyta, kad majonezas yra dar labiau mėgstamas.   Nors galite neįsivaizduoti, kad bulvytės būtų mirkomos į ką nors kita, išskyrus kečupą, majonezas vis dar karaliauja.
2023-12-24
REKLAMA
Sutriko regėjimas, tirštėja kraujas, suprastėjo atmintis? Unikauskas įspėja organizmą papildyti viena medžiaga  Sutriko regėjimas, tirštėja kraujas, suprastėjo atmintis? Unikauskas įspėja organizmą papildyti viena medžiaga

Sutriko regėjimas, tirštėja kraujas, suprastėjo atmintis? Unikauskas įspėja organizmą papildyti viena medžiaga

Svarstote kuri riebalinė rūgštis svarbesnė – omega-3 ar omega-6? Žiūrovų pamėgtoje TV3 laidoje „Kviečiame daktarą“ prof. Alvydas Unikauskas drauge su „Eurovaistinės“ vaistininku Vygintu Milašiumi papasakojo apie omega riebalinių rūgščių svarbą ir atskleidė, kodėl svarbus jų balansas organizme.
2023-05-08
REKLAMA
Nemiga (nuotr. Unsplash.com) Nemiga (nuotr. Unsplash.com)

Jei kankina nemiga: šis maistas padės sureguliuoti miego kokybę

Prabundate itin anksti, tačiau nesijaučiate išsimiegoję. Arba priešingai – vartotės iki paryčių, o tuomet niekaip negalite išsibudinti – galva apsunkusi, kūnas neklauso. Su vienokiomis ar kitokiomis nemigos formomis tikriausiai esame susidūrę visi.  Priežasčių tam – aibė. Išbalansuoti miego režimą gali patiriamas stresas ir emociniai šuoliai, nepakankamas fizinis aktyvumas ir nejudrus gyvenimo būdas, nesureguliuotas dienos režimas ir nesubalansuota mityba.
2021-06-30
REKLAMA
Žuvies produktai  Žuvies produktai

TOP10 sveikatai naudingiausios žuvų rūšys

Žuvis ir jūros gėrybės – nepakeičiamas sveikatai palankios mitybos produktas. Kuri iš jų sveikatai palankiausia ir organizmui naudingiausia – vieningo atsakymo nėra ir greičiausiai negali būti, mat visose žuvų rūšyse yra organizmui būtinų naudingųjų medžiagų: vienose daugiau riebiųjų rūgščių Omega-3 ir Omega-6, kitose – lengvai virškinamų baltymų, vitaminų ar mineralų.
2021-06-23
REKLAMA
Mėgstamiausios lietuvių žuvys, dažniausiai atsiduriančios ant mūsų stalo  Mėgstamiausios lietuvių žuvys, dažniausiai atsiduriančios ant mūsų stalo

Mėgstamiausios lietuvių žuvys, dažniausiai atsiduriančios ant mūsų stalo

Žuvis – nuo seno mėgstamas lietuvių patiekalas. Tokias lietuvių tradicines žuvis kaip karpis, skumbrė, silkė, šiandien papildo ir egzotiškesnės žuvys bei jūrų gėrybės. Vis dėlto daugelis lietuvių lieka ištikimi tradiciniam skoniui ir dažniausiai skanauja šias penkias labiausiai pamėgtas žuvis. Kokios žuvys dažniausiai atsiduria ant mūsų stalo, kokiomis maistinėmis vertybėmis pasižymi ir kaip gali būti ruošiamos, apžvelgsime šiame tekste.
2021-06-16
REKLAMA
Žuvis  Žuvis

Kokybiška žuvis: į ką būtina atkreipti dėmesį perkant žuvies produktus?

Šviežia, atšaldyta, užšaldyta, vytinta, rūkyta ir sūdyta – taip skirtingai galima apdoroti žuvį, kuri praturtins jūsų vakarienę, nebent... bus nekokybiška ir pasenusi! Norint išsirinkti kokybišką produktą, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į žuvies išvaizdą ar kvapą, tačiau ir į tai, kaip žuvis atkeliavo iki prekybos vietos ir kokiomis sąlygomis ten buvo laikoma.
2021-06-15
REKLAMA
Lašiša (nuotr. Shutterstock.com) Lašiša (nuotr. Shutterstock.com)

Į kovą su virusais: imuninę sistemą palaikyti padės riebi žuvis

Stiprus imunitetas ypatingai svarbus šiandien, pasaulinės koronaviruso pandemijos akivaizdoje. Imunitetą stiprinti galima įvairiai, tačiau bene geriausias būdas tai daryti – užtikrinti, kad organizme būtų pakankamai naudingųjų mineralų, vitaminų ir kitų medžiagų.  Pandemija pakeitė mūsų mitybos įpročius Norint apsisaugoti nuo infekcijų ar su jomis efektyviai kovoti, reikia atkreipti dėmesį į savo mitybą.
2021-06-14
REKLAMA
Žuvis (nuotr. Shutterstock.com) Žuvis (nuotr. Shutterstock.com)

6 mitybos taisyklės, kurių laikosi japonai

Antsvorio problema pasaulyje itin opi. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, 2016 metais 1.9 milijardo Žemės gyventojų turėjo antsvorio, daugiau nei 650 milijonų iš jų buvo nutukę, todėl jiems grėsmė susirgti sunkiomis ligomis buvo didesnė, nei likusiai daliai žmonių.  Pagal klasifikaciją, antsvoriu įvardijamas kūno masės indeksas (KMI), viršijantis 25 balų reikšmę, nutukimu – viršijantis 30 balų.
2021-06-10
REKLAMA
Žuvis (nuotr. Shutterstock.com) Žuvis (nuotr. Shutterstock.com)

Sūdyta, rūkyta ar šviežia lašiša – kokią valgyti sveikiausia?

Jeigu šią savaitę dar nevalgėte žuvies, pats laikas tai pakeisti. O jei neprisimenate, kada žuvį paskutinįkart valgėte – sukluskite. Pasirodo, kad žuvį, o ypač riebią, reikėtų valgyti bent 2 kartus per savaitę, nes joje yra daug jūsų širdžiai, imuninei ir kitoms organizmo sistemoms vertintų medžiagų. Tik štai – parduotuvių lentynos lūžta nuo pasirinkimų: šviežios, sūdytos, rūkytos lašišos. Tad kaip išsirinkti tinkamą? Nuvertintas žuvies ruošimo būdas Pradėkime nuo sūdytos lašišos.
2021-06-09
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų