liofilizacija
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „liofilizacija“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „liofilizacija“.
Panevėžio gimnazija įsigijo brangią įrangą – gamina itin ilgai galiojantį maistą
Panevėžio gimnazistai ėmėsi gaminti kosmoso maistą. Su verslo pagalba įsigijo liofilizatorių – specialų džiovinimo šaltyje aparatą – ir drąsiai eksperimentuoja. Sukūrė sveikus užkandžius net su svirplių baltymais. Gimnazistų planai ambicingi – planuoja pasirūpinti ir liofilizuoto maisto atsargomis atsitikus ekstremalioms situacijoms, pavyzdžiui, karui.
Padėkliukuose sudėliotas obuolių riekeles gimnazistas Aironas dės į liofilizatorių. Prireiks 19 valandų, kol obuoliai liofilizuosis.
Mažųjų supažindinimas su auksiniu vaisių ir daržovių konservavimu
Kas yra liofilizacija, kitaip dar vadinamas auksinis vaisių ir daržovių konservavimo standartas?
Džiovinimas šaltyje leidžia išsaugoti vaisius ir daržoves tokius, kokie jie yra švieži, nenaudojant jokių priedų, konservantų, pridėtinio cukraus ar kitų pridėtinių medžiagų. Norime supažindinti mažuosius su šiuo nepaprastu procesu, kuris ne tik įdomus, tačiau ir labai skanus bei sveikas. Taigi kviečiame į auksinį konservavimo kelią!
www.pienasvaisiai.