kuršėnų vyniotinis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kuršėnų vyniotinis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kuršėnų vyniotinis“.

Receptas. Naminis Kuršėnų vyniotinis

Labai skanus ir paprastai paruošiamas pyragas. INGREDIENTAI: Tešlai: 4 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus 4 valgomieji šaukštai miltai Kremui: 200 gramų kondensuoto pieno 180 gramų kreminės varškės 180 gramų sviesto 82% Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę.
2022-02-12

Receptas. "Kuršėnų" vyniotinis

Jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę. INGREDIENTAI: Tešlai: 4 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus 4 valgomieji šaukštai miltai Įdarui: 180 gramų sviesto 180 gramų kreminės varškės 0.5 skardinės kondensuoto pieno Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-01

Tikro Kuršėnų vyniotinio receptas: pasakiško skonio desertą pasigaminsite be vargo

TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ kūrybinė komanda sulaukė prašymo iš Estijos. Šioje šalyje gyvenanti lietuvė paprašė virtuvės šefo Gedimino Endriukaičio parodyti, kaip gaminti tikrą Kuršėnų vyniotinį, kadangi svetur ji šio mėgstamo deserto niekur neranda. O patiems pasigaminti šį legendinį skanumyną yra tikrai paprasta. Biskvitui reikės: 1. 5 kiaušinių; 2. 100 g cukraus; 3. 55 g kvietinių miltų; 4. 20 g kukurūzų krakmolo.
2021-10-23

Legendinį Kuršėnų vyniotinį sukūrusi Eugenija stebina iki šiol: 89-erių senjorė atskleidė energijos paslaptį

Tikriausiai sunkiai rastumėte lietuvį, kuris nebūtų girdėjęs apie garsų visoje šalyje Kuršėnų vyniotinį. Tačiau retas iš jų žino, kad jo sumanytoja yra ne kas kita, o Kuršėnuose gyvenanti Eugenija Dragūnienė. 89-erių sulaukusi senjorė ne tik sugalvojo tautiečių pamiltą vyniotinį, bet iki šiol stebina ir neblėstančia savo energija. Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su legendinio Kuršėnų vyniotinio kūrėja Eugenija Dragūniene, moteris nuo pat pirmos minutės nestokoja geros nuotaikos ir pozityvo.
2020-11-19

Kuršėnų vyniotinio kūrėja Eugenija vis dar stebina nepaprastu desertu

Prieš 44 metus sukurtas garsus pyragas – Kuršėnų vyniotinis. Per Kalėdas jis, ko gero, pabuvojo ant ne vienos lietuvių šeimos stalo. Šį desertą sukūrusi Eugenija Dragūnienė neseniai pagerbta Šiaulių rajono garbės piliečio vardu. Kaip pyragas buvo sukurtas ir koks yra tikslus jo receptas domėjosi TV3 žinių žurnalistai. Pas geros nuotaikos nestokojančią 88-erių Eugeniją Dragūnienė į svečius įsiprašėme, norėdami sužinoti tikrąjį Kuršėnų vyniotinio receptą.
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų