Kokosų pienas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kokosų pienas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kokosų pienas“.
Ragina išbandyti šią sriubą: skonis tikrai nenuvils
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Receptas. Auksinio pieno latė
Tai latė, į kurios sudėtį neįeina jokia kava - tik prieskoniai. Dėl gausybės prieskonių tai puikus šiltas gėrimas, vakarojant ilgais žiemos vakarais, nes imbieras čia groja pirmu smuiku, todėl šita latė aštroka. Na, o juodieji pipirai čia pateko, nes jie padeda organizmui pasisavinti ciberžolę, kuri skatina išsiskirti insuliną ir mažina riziką susirgti diabetu.
Receptas. Moliūgų - apelsinų kokteilis
INGREDIENTAI: 200 gramų moliūgų tyrės 200 gramų apelsinų sulčių 200 gramų kokosų pieno (arba sojų) 2 žiupsneliai cinamono Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus suplakti ir gerti.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Želės, varškės ir kokosų pieno desertas
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (desertinė) 1 skardinė kokosų pieno 300 mililitrų jogurto (vyšnių ar kito skonio) 2 pakeliai želės (skirtingų skonių) 2 valgomieji šaukštai želatinos šiek tiek cukraus šiek tiek vanilės Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vieną pakelį želės paruošiam kaip parašyta ant pakelio, kai atvėsta, supilstome į pasiruoštus indelius ir paliekame sustingti.
Receptas. Tom Kha sriuba
Šitai sriubai pagaminti tikrai nereikės skirti labai daug laiko. Ji labai paprasta ir lengvai pagaminama. Na, o specialūs prieskoniai šiai sriubai suteikia išskirtinį skonį- tai patiekalo vinis ir nepakeičiamas produktas. Taip pat neturint marinuotų pievagrybių, galima rinktis šviežius. Jų reiktų septynių ir tektų sriubą ilgiau virti, kad jie visiškai išvirtų.
Receptas. Kokosinis sūrio pyragas su žaliąja arbata
Nekeptas pyragas. Visiškai nesaldus, lengvo gaivaus skonio, riebus. Kadangi labai mėgstu Matcha arbatos miltelius ir žalią spalvą, man labai patiko šitas pyragas. Kadangi pats įdaras net pastovėjęs šaldytuve daugiau nei dieną vistiek liko gana skystokas, siūlyčiau sausainių pagrindą daryti kiek storesnį, kad suteiktų stabilumo įdarui.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Makaronai su vištiena ir kokosų pienu
Šis paprastas receptas puikiai tiks vakarienei ar pietums. Jeigu norisi galima dar įdėti dar paprikų. Nors pagaminti šį patiekalą kiek užtruks dėl marinavimo laiko, tačiau daug laiko nesugaišite. O jei labai skubate galima marinuoti ir pusvalandį. O skonis bus gan švelnus dėl kokosų pieno. Na, o mangai suteiks truputėlį saldumo. Patiekiant galima papuošti mėtų lapeliais.
Receptas. Pasiflorų ir kokosų pieno panakota
Panakota - vienas iš nuostabaus ir subtilaus skonio desertų Italijos virtuvėje. Šioje panakotoje jaučiamas rūgštus pasiflorų ir saldus cukraus bei kokosų pieno skonių derinys, kuris sukels skonio šoką burnoje.
Receptas. Paneng - tailandietiškas vištienos troškinys
Paneng - tai tradicinis Tailando virtuvės patiekalas. Pirmą kartą jis buvo paminėtas Mom Somchin Rachanupraphan knygoje "Tamra Kap Khao" 1890 metais. Nors tradiciškai yra naudojama kiauliena, tačiau galima rinktis kokią tik norite mėsą, net tofu ar krevetes. Šiam patiekalui išskirtinį skonį suteikia specialūs prieskoniai, kurių galima drąsiai berti visą pakelį - jie nėra labai aštrūs. Net ir visas pakelis suteiks tik švelnų aštrumą. Prie šio patiekalo taip pat tinka ir ryžiai.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kokosų piene troškintos vištienos blauzdelės
Šitas egzotiškas patiekalas puikiai tiks visiems, kurie mėgsta aštrų maistą ir netingi pastovėti prie puodų. Kario pastos galima dėti ir daugiau, jei norisi aštresnio skonio. Mėsą galima kepti orkaitėje, jei nesinori jos kepti keptuvėje. Tokiu atveju ją kepti apie 20-30 min. apie 150 C įkaitintoje orkaitėje. Galima patiekti kartu su virtais ryžiais.
Receptas. Tailandietiški kiaulienos kukuliai kokosų piene
Šis egzotiškas patiekalas puikiai tiks visiems, kad mėgsta itin aštrų maistą ir nebijo išbandyti naujus produktus virtuvėje. Sambal Oelek padažas suteikia puikų aštrų skonį mėsai, o žaliosios citrinos sultys rūgštumo padažui. Na, o Panko džiūvesėliai suteikia traškumą ir puikią formą. Mėsą galima ne tik kepti keptuvėje, bet ir orkaitėje ant kepimo popieriaus, jei nesinori ilgai stovėti prie keptuvės. Taip pat gaminant padažą, galima dėti ir susmulkintą citrinžolę.
Receptas. Lašišos karis
INGREDIENTAI: 200 gramų lašišos filė be odos 200 mililitrų kokosų pieno 150 gramų sviesto 1 vienetas rausvųjų svogūnų 1 vienetas čili pipirų 1 arbatinis šaukštelis kario 2 vienetai laurų lapų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: GIlioje keptuvėje ištirpinti sviestą, trumpai apkepti svogūnus. Tuomet sudėti gabalėliais pjaustytą lašišą, smulkintą čili, berti kario prieskonius ir pilti kokosų aliejų, dėti lauro lapus.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Šventiškas kiaulienos karis
INGREDIENTAI: 400 gramų kiaulienos 1 vienetas svogūnų 1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos 3 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 400 mililitrų kokosų pieno 200 mililitrų konservuotų pomidorų 3 valgomieji šaukštai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode įkaitinti aliejų. Apkepinti smulkintą svogūną, česnaką, kiaulieną ir aitriosios paprikos miltelius.
Receptas. Tortas su kokoso pienu
INGREDIENTAI: Pagrindui: 300 gramų sausainių 100 gramų sviesto Įdarui: 1 kilogramas varškės 800 gramų kokosų pieno 200 mililitrų cukraus 100 mililitrų likerio "malibu" 6 arbatiniai šaukšteliai želatinos Papuošimui: 1 sauja vyniuogių 1 sauja mėtų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupinti iki smulkių trupiniukų ir sumaišyti su ištirpintu sviestu.
