Kiaušinių baltymai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kiaušinių baltymai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kiaušinių baltymai“.
Šios priemonės skatina plaukų augimą: išbandykite jau dabar
Vešliais plaukais galite džiaugtis tik dviem atvejais: arba išlošėte genų loterijoje, arba į plaukų priežiūrą žiūrite labai atsakingai. Deja, net brangios profesionalios kaukės ne visada padeda pagerinti plaukų kokybę.
Jei jau nusivylėte įsigytomis plaukų priežiūros priemonėmis, išbandykite natūralias kaukes. Sužinokite, kaip namų sąlygomis pagreitinti plaukų augimą ir suteikti jiems blizgesio.
Receptas. Grybukai
INGREDIENTAI: 4 stiklinės miltai 200 gramų cukraus 200 gramų sviesto 150 gramų cukraus pudros 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių baltymų 0.5 stiklinės grietinės 1 vienetas citrinų 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 valgomasis šaukštas kakavos 0.5 arbatinio šaukštelio sodos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą.
Receptas. Sausainukai su cinamonu
INGREDIENTAI: Tešlai: 150 gramų sviesto 70 gramų cukraus pudros 40 gramų krakmolo 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 vienetas kiaušinių (trynys) 200 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos Aptepimui: 1 vienetas kiaušinių baltymų Pabarstymui: 3 valgomieji šaukštai cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 75 gramai lazdyno reišutų Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Saldusis PAVLOVA
Tobulas ir lengvas, kaip oras morengas. Patiks net ir nemegstantiems
INGREDIENTAI: Tešlai: 3 vienetai kiaušinių baltymų 110 gramų cukraus pudros Kremui: 200 gramų graikiško jogurto 1 valgomasis šaukštas cukraus (arba saldiklis) 1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos Papuošimui: 4 vienetai kivių 100 gramų besėklių vynuogių 1 vienetas mangų 1 žiupsnelis mėtų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Imbierinis namelis
Kalėdos nebūtų Kalėdos be imbierinio namelio. Galima kuo ramiausiai jį pagaminti per vieną dieną (turėtų užtrukti apie pusiaudienį - jei turite balkoną, tai bus idealiausia šalta vieta, kur bus galima labai greitai išdžiovinti glajų). Galima namelį pradėti gaminti jau gruodžio pradžioje, nes šis namelis nėra greitai gendantis produktas.
Receptas. Tarta su aguonomis ir baltuoju šokoladu
Tai labai šventiškas desertas skirtas Kalėdoms ir Naujiesiems Metams. Jį pagaminti prireiks kantrybės, bet jis to vertas visomis prasmėmis. Geriausia jį gaminti Kūčių vakare, kad per naktį spėtų sustingti iki Kalėdų ryto. Rinktis galima visokias uogas, ne vien vyšnias, tiesiog aš tik tokių radau. Tiks ir spanguolės, ir avietės ir bet kokios smulkios raudonos uogos.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Meduolinės eglutės
Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2 vidutinio dydžio eglutėms.
Receptas. Traškūs – minkšti amerikietiški sausainiukai be sviesto!
Tešla pagaminama ypač greitai – viską sumakaluojam ir formuojam! Na, o likusį darbą atlieka orkaitė. Sausainiai skanūs ir tik iškepti, ir pastovėję keletą dienų.
Receptas. Traškūs sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių
Toks paprastas receptas! Pagaminkite savo traškius sausainius „vamzdeliai“ per 15 minučių. Tam prireiks vos 4 ingredientų.
INGREDIENTAI: 3 stiklinės cukraus 3 stiklinės miltai 3 vienetai kiaušinių baltymų 75 gramai sviesto (lydyto) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Baltymus išplakite iki standžių putų, vėliau sumažinę plaktuvo greitį, palaipsniui berkite cukrų.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Migdoliniai macarons su maskarponės kremu
Daug kas galvoja, jog įžymieji macarons sukurti Prancūzijoje, bet tai netiesa. Jų kilmės šalis yra Italija. Jau nuo VIII a. Italijos vienuolynuose jie buvo kepami. Prancūzai jų receptą gavo iš Katerinos de Mediči Renesanso laikotarpiu. Taip prancūzai juos pamėgo ir ėmė gaminti. Tad ir gaminami jie dvejais būdais: itališkas ir prancūziškas. Nors galima sujungti ir abu metodus. O šitame recepte naudojau prancūzišką būdą. Ir šitas dangiškas saldumynas reikalauja gana daug kantrybės ir laiko.
Receptas. Šokoladiniai kokosiniai sausainiai
Labai skanūs, traškūs ir saldūs sausainukai.
INGREDIENTAI: 300 gramų kokosų drožlių 150 gramų šokoladas 100 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių baltymų 1 valgomasis šaukštas kakavos 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 18 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių baltymus su cukrumi plakti šluotele, kol masė taps vienalytė. Berti druską, kakavą ir vėl truputį paplakti.
Receptas. Šventinė užkanda
INGREDIENTAI: 120 gramų alyvuogių (be kauliukų) šiek tiek petražolių (papuošimui) 1 vienetas kiaušinių baltymų 200 gramų rūkytas kumpis 100 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Supjaustykite tešlą 2x2 cm kvadratėliais. Dėkite ant kepimo skardos, prieš tai patepę kiaušinio baltymo plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Žaliosios arbatos biskvitas su baltuoju šokoladu
Nuostabaus skonio pyragas. Vietoj paprasto balto šokolado naudojau baltąjį su pistacijomis, kas suteikė dar geresnį skonį. Galima naudoti ir baltojo šokolado dribsnius. Matcha arbata puikiai dera su matcha latė ar šiaip paprasta kava ar arbata. Šiam pyragui iškepti užtruksite vos pusvalandį ir galėsite iškart gardžiuotis: pats skaniausias dar šiltas, tiesiai iš orkaitės.
Receptas. Ledai su žaliąja arbata
Šitus ledus labai lengva pasidaryti ir neužtruks daug laiko. Skonis nėra intensyvus - gana lengvas. Dėl spalvos reikia naudoti maistinius dažus - kuo daugiau, tuo intensyvesnė spalva. Jei norisi ryškesnės spalvos - galima dėti daugiau dažų arba vietoje įprastos žaliosios arbatos pasirinkti žaliosios arbatos matcha miltelius, kuriuos paruošti taip pat kaip įprastą arbatą.
Receptas. Vištiena grybų padaže
Šitas receptas labai paprastas ir greitai pagaminamas. Grybai ir laiškiniai svogūnai padaže suteikia malonų skonį vištienai. Šis patiekalas puikus pasirinkimas greitai ir sočiai vakarienei, kai nesinori ilgai stovėti prie puodų. Jeigu patinka svogūnai - galima juos kartu su smulkintomis česnakų skiltelėmis pakepinti.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Naminis Raffaello tortas
Rafaelo – iškalbingiau už tūkstantį žodžių... Švelnų Rafaelo tortą lengvai galite pagaminti namuose. Tortas užpildytas plikytu kremu, o iš išorės pagardintas kokoso drožlėmis.
Receptas. Macarons (Makarons) - prancūziški saldėsiai
INGREDIENTAI: 190 gramų cukraus pudros 100 gramų maltų migdolų 3 vienetai kiaušinių baltymų 20 gramų cukraus 1 žiupsnelis druskos Kremui: 100 gramų juodojo šokolado 1 valgomasis šaukštas sviesto 4 arbatiniai šaukšteliai mėtų sirupo Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Vietoj migdolų miltų naudojau maltas migdolų plokšteles.
Receptas. Macarons
INGREDIENTAI: 100 gramų maltų migdolų 100 gramų kiaušinių baltymų 180 gramų cukraus pudros 35 gramai cukraus 2 lašai maistiniai dažai Kremui: 100 gramų sviesto šiek tiek cukraus pudros Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 20 PARUOŠIMO BŪDAS: Baltymus pasendinti palaikant juos kambario temperatūroje parą laiko. Tuomet išplakti iki susidarys putos, tačiau ne iki standumo. Įmaišyti maistinius dažus.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Vištienos dešra "Salchichon de pollo"
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištos filė 300 mililitrų grietinėlės (30%) 2 vienetai paprikų (geltona ir oranžinė) 6 vienetai alyvuogių (juodos, nebūtina) 1 skiltelė česnakų (didelė) 2 vienetai kiaušinių baltymų 2 valgomieji šaukštai krakmolo 8 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (nebūtina) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė susmulkiname, sudedame į virtuvinį smulkintuvą, supilame g...
Receptas. Druskoje kepta išpjova
Taip iškepta mėsa išlieka labai sultinga viduje.
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaulės išpjovos 200 gramų druskos Aptepimui: 1 vienetas kiaušinių baltymų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Česnako skiltelę sutrinti, berti pipirus, pilti kiaušinio baltymą. Išmaišyti. Šiuo mišiniu aptepti mėsą kulinariniu teptuku.
Receptas. Minkštas kondensuoto pieno pyragas
Pyragas yra super minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis pyragas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausiu, kadangi pyragas tiesiog negali nepavykti. Tiesą sakant, pyragą galite iškepti dvejopai – jeigu kiaušinių baltymus išplaksite iki standžių putų – pyragas labiau iškils ir bus panašesnis į keksą ar biskvitą. Jeigu kiaušinių baltymus išplaksite lengvai – tada gausite drėgnesnį pyragą. Matavimui naudojau 200 ml stiklinę.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Dviguba kakavinė pavlova su braškėmis
Saldumynas puikiai tiks nustebinti brangų žmogų...
INGREDIENTAI: 250 gramų braškių Morengo sluoksniui: 4 vienetai kiaušinių baltymų 200 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 3 arbatiniai šaukšteliai krakmolo 1 arbatinis šaukštelis acto Pertepimui: 125 gramai šokoladinio kremo Kremui: 250 gramų grietinėlės 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros Papuošimui: 1 žiupsnelis cukraus pudros Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Fėjų pyragaičiai su alyvų žiedų kremu
Šis desertas netradicinis, bet išbandyti jį TIKRAI VERTA. Atrodo alyvų žiedai tik puošia namus ir kvepia pavasariu, bet jie taip pat puikiai tinka ir virtuvėje. Šis alyvų žiedų kremas tiesiog tirpsta burnoje ir šis skanumynas puikiai tinka pavasario pabaigos šventėms.
Receptas. Traški menkė saldžiarūgščiame padaže
INGREDIENTAI: 500 gramų menkių filė 1 stiklinė krakmolo 1.5 stiklinės ananasų sulčių 1 stiklinė aliejaus 3 vienetai kiaušinių baltymų 3 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 2 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas medaus šiek tiek prieskonių (žuvies) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį sutepame prieskoniais, tada supjaustome mažais kąsneliais.
REKLAMA
REKLAMA
