Kiaulių žarnos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kiaulių žarnos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kiaulių žarnos“.
Receptas. Senelio "šokoladiniai" ir mamos "perliniai" vėdarai
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 1.5 kilogramo bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų (lapai) 2 vienetai svogūnų (dideli) 0.5 stiklinės kiaulienos (kraujas) 150 gramų kiaulės lašinių (sūdyti) 2 valgomieji šaukštai perlinių kruopų 1 vienetas kiaulienos žarnų (storosios,) 1 arbatinis šaukštelis druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Lėkštei "perlinių" vėdarų iškepti reikės: 1,5 kg bulvių, 2 šaukštų perlinių kruopų, 80 cm sto...
Receptas. Kaimiški bulviniai vėdarai
INGREDIENTAI: 240 gramų bulvių 0.5 gramo juodųjų pipirų 0.5 gramo muskato 20 gramų svogūnų 10 gramų kiaulės lašinių 30 gramų pieno šiek tiek kiaulienos žarnų 2.5 gramo druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Ingredientų kiekiai nurodyti vienai porcijai. Švariai ir gerai išplautas žarnas ištrinti druska bei česnaku.
Receptas. Naminiai bulvių vėdarai
INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 300 gramų kiaulės lašinių 5 vienetai kiaulienos žarnų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Lašinukus bei svogūną susmulkiname, pakepiname ir įmaišome į bulvių tarkius. Pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišome. Kiaulės žarnas gerai išplauname, šiek tiek įtriname druska ir kiekvieną prikešame bulvių masės.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Bulviniai vėdarai su grietine
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 2 valgomieji šaukštai margarino (Vilnius kepiniams) 1 vienetas svogūnų 300 gramų kiaulės lašinių (rūkyti) 500 mililitrų pieno 4 vienetai kiaulienos žarnų (ilgos, kūdosios) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto (naminis) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia susipjaustome lašinukus ir juos pakepiname. Taip pat susipjaustome svogūno galvutę ir ją pakepiname su spirgučiais.
Receptas. Vėdarai
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 300 gramų lašinių 2 vienetai kiaulienos žarnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti ir sutarkuoti, lašinukus pakepinti ir sumaišyti su bulvių mase, dėti druską, pipirus ir išmaišyti. Sudėti viską į išmirkytas žarnas, užrišti galus ir kepti orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos.
Receptas. Bulvių vėdarai
INGREDIENTAI: 12 vienetų bulvių 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų 2 vienetai svogūnų 20 gramų kiaulės lašinių 3 vienetai kiaulienos žarnų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kapotais svogūnais. Jais užpilami paruošti tarkiniai, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Bulviniai vėdarai su cukinija
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė pieno 3 vienetai kiaulienos žarnų šiek tiek druskos 400 gramų cukinijos PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskustas bulves sutarkuoti ir užplikinti stikline virinto pieno. Sutarkuoti burokine tarka cukiniją ir pridėti druskos bei pipirų. Cukiniją sumaišyti su bulvių tarkiais. Žarnas gerai išvalyti ir lengvai prikimšti įdaru.
Receptas. Bulviniai vėdarai
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulės lašinių 100 gramų kiaulienos žarnų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas ir pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma.
