gyslotis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gyslotis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gyslotis“.

Receptas. Gysločių lapų sriuba

INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek grietinės 500 mililitrų sultinio (mėsos) 100 gramų gysločių (lapai) PARUOŠIMO BŪDAS: Į mėsos sultinį įdėti bulvių, svogūnų, morkų ir išvirti, paskui įdėti smulkiai supjaustytų gysločių lapų, petražolių lapų, pasūdyti ir pavirti 3 minutes. Paduoti su grietinėle ir virtu kiaušiniu.
2022-02-09

Žolininkė vadina šį augalą nepakeičiamu: gydo dešimtis ligų

Žolininkė Dominika Balčiūnė sako, kad gysločio preparatai yra ypač naudingi bei padeda kovoti su uždegiminiais procesais organizme.  Gysločio preparatai pasižymi priešuždegiminiu, gydančiu žaizdas, stabdančiu kraujavimą, varančiu šlapimą, hipotenziniu poveikiu. Juos naudoja esant hipertonijai ir aterosklerozei, ūmiems ir chroniškiems kvėpavimo organų susirgimams: sultys ir gysločio lapų ištrauka – puiki atsikosėjimą lengvinanti priemonė.
2019-06-01

Pamirškite sutrikusią skrandžio veiklą: augalas, kuris padės jūsų sveikatai

Lietuvoje ypač paplitęs ir visiems gerai pažįstamas augalas augantis pakelėse, pievose, miškuose, daržuose, pagrioviuose. Daugiametis žolinis augalas, kuris padės jūsų sveikatai ir virškinimui. Iš šio augalo lapų yra kuriami vaistai, verdami nuovirai ar sultys, tai daugiametis plačialapis gyslotis. Naudojamas nuo seno Senovėje gysločiu kinai, graikai ir romėnai gydė dizenteriją.
2018-08-31

TOP 5: sveikiausios sodo piktžolės

Turbūt niekada nesusimąstėte, kad piktžolės, augančios jūsų sode ar kaimynystėje, turi daug gydomųjų savybių ir yra naudingos jūsų sveikatai. Atitinkamai paruošti patiekalai iš piktžolių yra ne tik skanūs, bet svarbiausia nieko nekainuoja. Svarbu atpažinti piktžoles ir rinkti jas tose  vietose, kurios yra atokiau gatvių ir mažiau teršiamos. Atminkite, tai kas valgoma, nebūtinai yra be alergenų.
2011-08-04
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų