gurmanai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gurmanai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gurmanai“.

Sukurtas Lietuvos ledų žemėlapis: galima paragauti jų su šafranu, anyžiais ir net šonine

Šafrano, anyžių, duonos, bijūnų, rožių ar našlaičių žiedlapių ir net su šonine… Ar įsivaizduojate, kad visa tai apie ledus. Ir jų galima paragauti Lietuvoje. Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra sukūrusi ir ledų žemėlapį, kurį vis papildo netikėčiausi skoniai. Brangiausio pasaulio prieskonio šafrano skonio ledai nustebina į ledainę Birštone užsukusias Laimą ir Ritą.

Kavos gurmanai pataria: kaip atskirti išties kokybišką kavą

Aštuoni šimtai poskonių – daugiau nei vyne, tiek galite pajusti gurkštelėję šlakelį kavos. Nors ir konservatyvūs lietuviai vis dažniau renkasi išskirtinę kavą. O jos šiais laikais yra iš ko rinktis – šimtai rūšių. Kavos gurmanai turi patarimų, kaip atskirti išties kokybišką kavą, nuo paprasčiausio kavos gėrimo.

Atsinaujinęs „Assorti“ – ypatingas sūrių kambarys ir daugybė naujienų

Jau gruodžio 12-ąją Ogmios mieste duris atveria atsinaujinęs prekybos centras gurmanams, sveikuoliams ir tėvams, auginantiems vaikus, „Assorti“. Jo atstovai tikina, jog pasikeitė ne tik parduotuvės interjeras – pokyčiai neaplenkė ir asortimento. Šis buvo ne tik ženkliai išplėstas, bet ir dar labiau pritaikytas pačių skirtingiausių klientų poreikiams. Apie esminius pasikeitimus ir aktualiausias naujienas kalbamės su „Assorti“ komercijos vadove Luiza Trilikauskiene.
Aktualijos 2019-12-14

Prabangus ir retas skanėstas – riebiosios kepenėlės: sumanė naują gaminimo metodą

Riebiosios kepenėlės – prancūziškas delikatesas, išgaunamas prievarta maitinant antis arba žąsis. Dėl to kai kuriose šalyse, įskaitant ir kaimyninę Lenkiją, šio skanėsto nenusipirksi. Tačiau Prancūzijos mokslininkai sugalvojo, kaip paukščiams gerokai mažiau kankinantis išgauti dar kokybiškesnį gurmanų skanėstą. Mažam žąsiukui vos dvi dienos, tačiau tikėtina, kad taip kaip jo pirmtakai, gyvūnas nebesikankins.
2019-12-04

Rudenį lietuviai tampa kavos gurmanais

Atvėsumas orams ir po vasaros atostogų sugrįžus į miesto biurus, darbuotojai vis dažniau skuba link kavos aparatų prisipildyti dar vieną puodelį. Ekspertai pastebi, kad būtent rudens laikotarpiu Lietuvoje ženkliai išauga kavos ir jos aparatų pardavimų kiekis, o pirkėjai vis daugiau nusimano apie gerą jos kokybę. Tarp Baltijos šalių kavos mėgėjų vis dar lyderiauja Latvija, kurioje 75% apklaustųjų išgeria bent po du puodelius per dieną.
2017-09-28

Gurmanų patiekalas, kurį anksčiau siūlydavo arkliams

Turbūt daugelis esame girdėję, kad avižų dribsniai yra Anglijos karalienės ir kitų žinomų žmonių vertinamas pusryčių patiekalas. Vis dėlto daugeliui tai nėra joks patvirtinimas, kad šis produktas yra skanus. Dalis prisipažįsta: „Valgome, nes tai sveika, ir tai svarbiausia. Nebūtinai turi būti labai skanu.“ Kita vertus, natūralių produktų gerbėjams netrūksta išradingumo. Jie kuria vis naujus patiekalų su avižų dribsniais receptus, kurie vis labiau įtikina, kad tai, kas sveika, nebūtinai neskanu.
2017-05-22

Gurmanai atranda Naujojo pasaulio vynus

Senojo ir Naujojo pasaulio vynų „kova“ - mėgstama gurmanų tema. Snobai laikosi nuomonės, kad Senojo pasaulio vynai yra patys skaniausi ir aromatingiausi, tačiau ekspertai ir degustacijų organizatoriai pabrėžia - Naujojo pasaulio vynų populiarumas tik auga. Vyno augintojų virsmas vyno gamintojais Senasis pasaulis yra vyną gaminančios Europos šalys - Prancūzija, Ispanija, Vokietija, Italija.
2016-08-08

Kaip išsirinkti pigų, bet gerą vyną?

Vynas - dažnas šventinių pietų ar vakarienės palydovas, puikiai papildantis gardžių patiekalų skonį. Tiesa, išskirtinio vyno butelio kaina gali būti nepriimtina daugelio piniginėms, o ir ypatingų progų, kuomet iš tiesų verta atkimšti prabangų gėrimą, reta. Dalinamės patarimais, kaip išsirinkti gerą vyną už prieinamą kainą? Naujojo pasaulio vynai - skanūs, pigūs ir ekologiški Visus pasaulyje gaminamus vynus galima suskirstyti į dvi dideles „šeimas“ - Naujojo ir Senojo pasaulio vynus.
2016-08-04

Kaip išvalyti raudonojo vyno dėmes?

Jaukūs pasisėdėjimai su draugais ar trankūs vakarėliai palieka ne tik pluoštą nuostabių prisiminimų, bet ir stirtą neplautų indų, vieną kitą taurės šukę bei dėmėmis išmargintą staltiesę ar kilimą. Sunkiai išvalomos raudonojo vyno dėmės sukelia tikrą galvos skausmą ir nustelbia malonias akimirkas, tačiau nesisielokite - jas išvalyti gerokai lengviau, nei iki šiol manėte! Druska. Šis metodas idealiai tinka kilimų, baldų, staltiesių valymui, jeigu iškart pastebėjote išpiltą vyną.
2016-07-26

Kaip atskirti prastą vyną?

Vieni mėgsta saldų, kiti sausą vyną, vienus žavi gėrimo vaisiškumas, o štai kiti mieliau renkasi žolės gaiva kvepiantį gėrimą. Geras vynas - skonio reikalas, tačiau kiekvienam reikėtų mokėti atskirti prastą gėrimą bei pastebėti jo ydas. Pastarosiomis laikoma netinkama vyno spalva, drumzlės, nemalonūs kvapai arba aromato stoka. Neskaidrus vynas. Baltasis vynas turėtų būti visiškai skaidrus, tačiau iš šaltesniame klimate augusių vynuogių pagamintame gėrime gali būti smulkių, baltų kristalų.
2016-07-26
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų