fermentai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „fermentai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „fermentai“.

Šie produktai – aukso gysla žarnynui: ragina valgyti dažniau

Neretai daugelis žmonių skundžiasi virškinimo trakto sutrikimais: pilvo pūtimu, skausmu, viduriavimu ar vidurių užkietėjimu ir t. t. Pasirodo, kad šią problemą paprastai ir nesudėtingai gali išspręsti keli maisto produktai, kuriuos įtraukus į mitybos racioną iškart pastebėsite puikią naudą.
2023-09-15

Specialistė pasakė, kas sukelia net Alzheimerį: šią klaidą darome kasdien

„Sakoma, kad nuo 30-ies metų mūsų virškinimo sistema pradeda senti, vadinasi, gaminti vis mažiau virškinimo fermentų. Jos darbas lėtėja – prasčiau įsisaviname maisto medžiagas, lengviau priaugame svorio, dažniau skundžiamės įvairiomis odos problemomis. Manoma, kad netinkamas virškinimas gali sukelti net ir Alzheimerio ligą“, – apie virškinimo pokyčius, keičiančius mūsų savijautą, pasakoja natūropatinės mitybos specialistė, knygos „Balansas kasdienybėje“ autorė Tautvilė Šliažaitė.
2019-02-17

Ruolia pasakė, kas apsaugo nuo vėžio: šis produktas yra kiekvieno namuose

 Kaskart išgirstame vis naujų nuomonių, kaip gydyti vėžį, kaip nuo jo apsisaugoti ir kas sukelia onkologines ligas. Tačiau kartais išgirsti patarimai gali būti neteisingi ir beverčiai. Todėl garsus Nacionalinio vėžio instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia atskleidė, kokią naudą mūsų organizmui turi kai kurie maisto produktai ir pasidalijo didžiule ir turtinga savo gydytojo patirtimi.
2018-11-03

Gąsdinantis sūrio ingredientas, apie kurį žino retas

Atidžiau paskaičius kai kurių fermentinių sūrių etiketes randame ingredientą – šliužo fermentą. Šis pramoninis produktas naudojamas gaminimo procese sūriui sutraukti. Jis gaunamas iš jauno veršiuko skrandžio. Šliužo fermentas gaminamas miltelių ir ekstrakto pavidalu, vėliau naudojamas sūrio gaminimo procese.
2017-08-24

Mokslininkai išsiaiškino, kodėl mesti svorį sekasi ne visiems vienodai

Tikriausiai kiekvienas savo aplinkoje turime pavyzdžių, kai panašiai valgantys ir aktyviai laiką leidžiantys pažįstami gali pasigirti skirtomis kūno formomis. Vieni be baimės gali mėgautis šokolado plytele, o kiti žino, kad kiekvienas saldus malonumas gali kainuoti papildomų kilogramų. Jau dešimtmečius mokslininkai bando išsiaiškinti, nuo ko priklauso žmogaus medžiagų apykaitos greitis ir jiems pavyksta išsiaiškinti vis daugiau.
2017-06-09

Daržovių nauda prieš maisto papildus

Naujausi tyrimai parodė, kad valgant daržoves naudingosios medžiagos yra pasisavinamos daug geriau, nei vartojant maisto papildus. Teigiama, kad svarbių maistinių medžiagų pasisavinimo mechanizmas vis dėlto nėra toks paprastas. Kai kurie vitaminai bei maistinės medžiagos, pavyzdžiui vitaminas B, rekomenduojamas nėščiosioms, geriau yra pasisavinamas kaip maisto papildas, tačiau dalis tokių medžiagų vis tiek turi į mūsų organizmą patekti iš maisto medžiagų.
2011-10-13
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų