braškių sezonas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „braškių sezonas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „braškių sezonas“.

Pradedančiam ūkininkui supuvo kone tona braškių: įvardijo savo esmines klaidas

TV3 laidoje „Svajonių ūkis“ – pamokanti istorija visiems pradedantiesiems ūkininkams braškių augintojams. Širvintų rajono braškių augintojui Tautvydui Kvieskai neįvertinus visų aplinkybių teko patirti tūkstančius eurų nuostolių, nes 25 arų braškyne supuvo kone tona uogų. „Didžiausia bėda buvo piktžolės braškyne, nes kai uogos prasidėjo ir nuo to laistymo jos vis augo ir augo įsimetė uogų pūvinys.
2020-09-27

Braškės uogienėms dar neįperkamos – kada laukti jų pigimo?

Turguose jau pasirodė ir lietuviškų braškių. Jų kilogramas kainuoja 5-3,5 euro. Gydytojui Artūrui Razbadauskui Senajame turguje pavyko nusipirkti ir už 3 eurus. Graikiškos braškės jau eina į pabaigą, o lenkiškos nuo 7,5 euro už kilogramą jau atpigo iki 2,5 euro. Kol kas šios gardžios uogos perkamos valgyti, o uogienėms jos tiks po kokių 2 savaičių. Šiuo metu dar tik pati braškių pirkimo pradžia. Be to, pirmadienis – tikrai ne turgaus diena, tad neradome nei kalnų braškių, nei pirkėjų eilių.

Šalyje tik nokti pradėjusias braškes gaubia ne vienas mitas

Savo naujausią kulinarinę knygą „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ pristačiusi maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė neatsitiktinai pristatymo tema pasirinko braškes – birželio pradžioje Lietuvoje prasideda šių uogų sezonas. Nors braškės šalyje itin populiarios ir labai laukiamos, jų augintojai dar susiduria su begale mitų, gaubiančių šias uogas ir siekia juos sklaidyti šalies gyventojams pristatydami įvairaus skonio ir išvaizdos braškes.
2016-06-20

Vėlyvosioms lietuviškoms braškėms pirkėjų netrūksta

Paprastai braškių sezonas trunka apie 3–4 savaites, tačiau pagreitinant ankstyvų braškių derėjimą pridengus jas daržo danga, auginant vidutinio ankstyvumo bei vėlyvas veisles, jų sezonas tęsiasi pakankamai ilgai. Roberto Šerpyčio  ūkyje braškių skanauti galima nuo birželio pradžios iki rugpjūčio. Šiais metais iš vieno hektaro vidutiniškai priskinta apie 18–20 t kvapnių braškių. Specializacija pasiteisino „Uogas auginame švarioje aplinkoje, arti nėra magistralinių kelių.
2012-08-19
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų