2012 m.

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „2012 m.“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „2012 m.“.

„Facebook“ grynasis pelnas per metus sumažėjo 20 kartų

Bendrovė „Facebook“ paskelbė paskutiniojo 2012 kalendorinių metų ketvirčio finansinės veiklos rezultatus. Per šiuos tris mėnesius „Facebook“ pajamos siekė 1,59 mlrd. JAV dol., sakoma bendrovės pranešime. Tai 40 proc. daugiau nei ketvirtąjį 2011 m. ketvirtį. 84 proc. visų socialinio tinklo pajamų per šį laikotarpį sudarė įplaukos iš reklamos (1,33 mlrd. dol.). Pranešama, kad metinės „Facebook“ pajamos išaugo nuo 3,71 iki 5,09 mlrd. dolerių.
2013-01-31

Kokios spalvos automobiliai buvo populiariausi 2012-aisiais?

Chemijos industrijos gigantas „PPG Industries“ – vienas iš didžiausių dažų tiekėjų pasaulyje – paskelbė statistinius duomenis apie tai, kokių spalvų automobilius dažniausiai renkasi pirkėjai. Remiantis šiais duomenimis, 2012-aisiais populiariausia automobilių spalva tapo balta, kuria buvo nudažyta 22 proc. parduotų automobilių. Antrąją vietą pagal populiarumą tarp automobilių pirkėjų užėmė sidabro spalva (20 proc.), trečią – juoda (19 proc.). Toliau seka pilka (12 proc.), raudona (9 proc.
2013-01-07

10 įspūdingiausių 2012 m. koncepcinių automobilių

Koncepciniai modeliai, kurie daugeliu atvejų yra automobilių gamintojų publikai suteikiama galimybė bent jau pamėginti susidaryti bendrą įspūdį apie būsimas stiliaus permainas, patinka visiems. Dizaineriai turi daugiau laisvės nei kurdami serijinės gamybos modelius, juolab, kad siekiant užmaskuoti būsimus gaminius dažnai nevengiama ir efektingai atrodančių detalių. Pasirodžiusiais naujais konceptais praėję metai buvo visai neprasti.
2013-01-02

IT paslaugų eksportas per pastaruosius metus augo dvigubai

Lietuvoje 2012 m. antrojo ketvirčio paslaugų eksporto augimo tempas buvo didžiausias tarp trijų Baltijos šalių. Stipriai prie to prisidėjo šalies IT paslaugų eksportas, kuris, lyginant su 2011 m. antruoju ketvirčiu, išaugo dvigubai – nuo 33,5 mln. litų iki 62,9 mln. litų. 2011 m. IT paslaugų eksportas augo 40 proc., dvigubai greičiau nei bendras paslaugų eksportas.
2012-10-16

Nobelio chemijos premija skirta dviem mokslininkams

2012 metų Nobelio chemijos premija skirta mokslininkams Robertui Dž. Lefkovicui (Robert J. Lefkowitz) ir Brajenui K. Kobilkai (Brian K. Kobilka) už G baltymo receptorių tyrimus, pranešė tinklalapis „Nobelprize.org“. Ilgą laiką buvo paslaptis, kaip ląstelės gali jausti savo aplinką. Mokslininkai žinojo, kad hormonai, tokie kaip adrenalinas, turi didžiulį poveikį - padidina kraujo spaudimą ir paspartina širdies darbą.
2012-10-10

Nobelio fizikos premija – už kvantinių sistemų tyrimus

2012 metų Nobelio fizikos premija skirta prancūzų mokslininkui Seržui Harošui (Serge Haroche) ir amerikiečiui Deividui Dž. Vainlendui (David J. Wineland) už kvantinių sistemų tyrimus, pranešė tinklalapis „Nobelprice.org“. Mokslininkai išrado ir sukūrė metodus individualių dalelių matavimui ir valdymui, išsaugodami jų kvantinę mechaninę prigimtį, būdais, kurie anksčiau atrodė neįmanomi.
2012-10-09

Nobelio medicinos premija – už kamieninių ląstelių tyrimus

2012 metų Nobelio medicinos premija skirta Johnui B. Gurdonui ir Shinyai Yamanakai už atradimą, kad subrendusios ląstelės gali būti perprogramuotos į daugiafunkcines ląsteles, pranešė tinklalapis nobelprice.org. Kasmet pirmoji Nobelio premija skiriama už pasiekimus medicinos srityje. Nobelio premijos įteikiamos gruodžio 10-ąją, premijos įkūrėjo Adolfo Nobelio mirties dieną.
2012-10-08

„Nokia“ pranešė apie 929 mln. eurų nuostolius

Suomijos mobiliųjų telefonų gamintojos „Nokia“ grynieji nuostoliai per pirmus tris šių metų mėnesius siekė 929 mln. eurų, informuoja BBC. Tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu „Nokia“ užfiksavo 344 mln. eurų pelną. Balandžio 11-ąją kompanija įspėjo, kad per pirmus du šių metų ketvirčius patirs nuostolių, tačiau pirmojo ketvirčio rezultatai buvo prastesni nei prognozuota.
2012-04-20

NASA atmeta pasaulio pabaigos scenarijus

NASA mokslininkai paaiškino daugybę argumentų, įskaitant tai, kad gruodį į Žemę atsitrenks kita planeta ir įvyks majų numatyta pasaulio pabaiga. NASA mokslininkai internete kovo 7 dieną paskelbė vaizdo įrašą, kuriame paaiškina daugelį išgalvotų teiginių apie pasaulio pabaigą, kurią sudarydama kalendorių neva numatė majų civilizacija, rašo „Scientific American“. Programos vadovas Donas Yeomansas aiškina, kad majų kalendoriaus pabaiga 2012 metų gruodį nereiškia, kad įvyks pasaulio pabaiga.
2012-03-12

Kelionė į save – tikslas ir vaistas

Šiuometinė Vilniaus knygų mugė užklupo kaip griūtis. Du draugai atsiuntė savo romanus elektroniniu pavidalu. Dar vienas draugas padovanojo savo jau atspausdintą romaną. Skaitytojas galerose Visų tų draugysčių pasekmės – esu pakviestas dalyvauti trijų knygų pristatymuose, kitur einu savo noru. Norint sąžiningai išmanyti dalykus, reikėtų perskaityti kokias septynias kelių autorių knygas, bet perskaitysiu gal tris. Vieną prarijau dar pernai, ir štai.
2012-02-20
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų