2010-ieji

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „2010-ieji“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „2010-ieji“.

Sąjūdis: padovanokime Lietuvai milijardą litų

Mūsų – 3,3 milijono. Valstybės sektoriuje darbuojasi apie 400 tūkst. žmonių, privačiame sektoriuje - apie 760 tūkst. žmonių, savarankiškai – apie 170 tūkst. žmonių, apie 500 tūkst. gyvena užsienyje,  apie 270 tūkst. žmonių yra bedarbiai. Apie 35 proc. žmonių gauna socialinę paramą.  Žemiau skurdo ribos  gyvena apie 20 proc. žmonių.  Šešėlinė ekonomika apima  apie 25 proc.

Darom 2010?

Tai Darom ar neDarom? O gal visgi Darom? Bet jei Darom – tai ką? 2010-ieji metai Lietuvai bus ne tik kad nelengvi, bet tam tikra prasme ir lemtingi. Nuo to, kokia Lietuva už, tarkime, dviejų metų išsikapanos iš ekonominio nuosmukio, priklausys viso dešimtmečio ekonomikos ir visuomenės vystymosi dinamika. Nuo to artimiausio dešimtmečio, ko gero, priklausys Lietuvos vieta Europoje ir pasaulyje visą dvidešimt pirmąjį amžių. Valstybių ir visuomenių vystymasis dažnai yra labai inertiškas.

Gardūs kąsniai tik sotiems

Vyriausybė paėmė į rankas kupiną šaukštą - patvirtino 2010 m. Valstybės investicijų programą. Tačiau pamaitino ne visus. Programoje neliko vietos daugelio mokyklų, ligoninių, globos namų remontui, ligų prevencijai. Bet kone milijardas litų liko keliams tvarkyti, nepamiršti ir valdžios pastatai. Nukėlė ateičiai Vyriausybė suplanavo, kad šiais metais vadinamosioms investicijoms, arba Valstybės investicijų programai įgyvendinti, išleis beveik 5 mlrd.

Jerzy Buzeko metai

Taip Lenkijoje pavadinti 2009-ieji, kai paaiškėjo, kad Metų žmogumi išrinktas Europos Parlamento (EP) pirmininkas Jerzy Buzekas. Tokį titulą šis politikas buvo pelnęs ir užpraeitais metais. Lenkija Metų žmogų įvardija tik sausio mėnesį, kad būtų atsižvelgta ir į galimus metų pabaigos netikėtumus. Jį paskelbia vienas populiariausių šalies žurnalų "Wprost". Šis savaitraštis apibūdino J.Buzeką kaip pirmą Lenkijos politiką, užėmusį svarbų tarptautinėje politikoje EP pirmininko postą.
2010-01-21

Sieks, kad 2010-ieji būtų Muziejų metai

Seimas iki Naujųjų nepriėmė galutinio sprendimo dėl 2010-ųjų paskelbimo Muziejų metais. Idėjos sumanytoja viliasi, kad Seimas dar svarstys šį projektą. Lrt.lt primena, kad dar lapkričio viduryje Seimui buvo pateiktas svarstyti projektas 2010-uosius paskelbti Muziejų metais.

Andrius Kubilius: „Amžinai nebūsime ašarų pakalnė“

Pernai daugiausia dėmesio krizei suvaldyti skyrusi Vyriausybė šiemet žada žvelgti plačiau. Premjeras Andrius Kubilius mano, kad atgauti gyventojų pasitikėjimą padės šių metų prioritetinių darbų sąrašas. Jis šiandien bus pristatytas prezidentei. Po šio karšto susitikimo, be kita ko, gali paaiškėti, ar užsienio reikalų ministro postą išsaugos Vygaudas Ušackas.

„Balsas.lt“ autoriai: - 2009-ieji – neišsipildžiusių lūkesčių metai

Apibūdindami praėjusius 2009-uosius metus portalo „Balsas.lt“ autoriai - apžvalgininkas Imantas Melianas, Mykolo Romerio universiteto dėstytojas Antanas Kulakauskas ir portalo vyriausiasis redaktorius Arūnas Brazauskas sutarė, kad daugelis lūkesčių pernai metais neišsipildė. Video pokalbį apie pasaulio ir Lietuvos įvykius žiūrėkite straipsnio pabaigoje.

Azijos tigro metai

Spėliojant, kokie bus 2010-ieji, daugiausia dėmesio skiriama ekonomikai. Pasaulis labai lėtai, bet vis dėlto ims kapstytis iš krizės liūno. Manoma, kad naujo pakilimo varikliais taps Azijos šalys, nes jų ekonomika auga sparčiausiai. Pasaulį išgelbės Azija Pačioje 2009 metų pabaigoje autoritetingos tarptautinės organizacijos nusprendė įkvėpti planetai optimizmo ir pakoregavo ekonominio augimo prognozes teigiama linkme.
2010-01-04

Prezidentė 2010-aisiais žada „drąsius sprendimus“ ir atsigavimą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama su Naujaisais metais, ragino prisiminti ne nuoskaudas, o džiugius įvykius - Tūkstantmečio odisėją, Tūkstančio ąžuolų ąžuolyną ir pasaulio lietuvių Dainų šventę. „Praėję metai buvo sunkūs, bet atlaikėme. Įgijome daugiau gyvenimo patirties ir išminties. Galime atidžiau įvertinti save ir savo darbus.

Tigro metai pažers iššūkių

Visus metus karaliavęs Žemės Jautis 2010-aisiais užleis vietą plėšriam Baltajam Metaliniam Tigrui. Žvaigždžių ženklus skaitantys astrologai tikina: visa, kas blogiausia – jau praeityje. Tačiau lengvų metų nežada. Tigras pažers naujų iššūkių, ardys tai, kas įprasta, nors įpratusi gyventi skolon visuomenė vis dar desperatiškai bandys pasivyti gražaus gyvenimo iliuziją. Ramybės nežada Gera žinia: 2010-ieji – paskutiniai apgaulingų svajonių metai.
2009-12-31
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų