2000 km istorijos

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „2000 km istorijos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „2000 km istorijos“.

Iki Juodosios jūros nukeliavusio keturkojo Alšio istorija sugulė į knygelę vaikams

Prieš porą metų drauge su lietuvių raiteliais iki Juodosios jūros nukeliavusio benamio šuns Alšio istorija sugulė į vaikams skirtą knygą. Ketvirtadienį Pakruojo dvare švenčiant ketvirtąjį Alšio gimtadienį bus pristatyta Egidijos Narmontienės parašyta knygelė „Alšis. Mano istorija“. 2010 metais vykusio žygio „2000 km istorijos“ metu Baltarusijoje, šalia Alšėnų pilies liekanų, prie raitelių prisišliejęs benamis šuo įsimaišė į keliautojų būrį ir drauge nukeliavo iki Juodosios jūros.
2012-08-22

„2000 km istorijos“, arba Ką ir kaip apie Lietuvą derėtų pranešti pasauliui?

Balandžio 7 d., ketvirtadienį, 18.00 val. Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Alumnų draugija kviečia į diskusiją „Istorijos ir paveldo komunikacija: ką ir kaip apie Lietuvą derėtų pranešti pasauliui?“. Renginyje svečiuosis projekto „2000 km istorijos“, kurio metu buvo pakartotas Vytauto Didžiojo žygis žirgais iki Juodosios jūros, vadovas Giedrius Klimkevičius. Didžiajame ekrane atgis žygio akimirkos, skambės gyvi dalyvių komentarai. Diskusijoje dalyvaus istorikas prof.
2011-04-05
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų