Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
- Ingredientai
300 g spagečių;
200 g virtų krevečių be kiauto;
100 g baltojo pelėsinio sūrio;
250 g grietinės;
1 kubelio vištienos sultinio;
šaukštas raudonųjų ikru;
pipirai;
druska.- Gaminimas
-
Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie 15 min.Kitame puode paruošti padažą - įpilti grietinės, pagardinti susmulkintu vištienos sultinio kubeliu. Sudėti gabaliukais susmulkintą baltojo pelėsio sūrį. Virti ant silpnos ugnies. Padažą maišyti, kol ištirps sūris ir užvirs. Į lėkštę sudėti spagečius, ikrus ir krevetes. Patiekalą užpilti padažu ir išmaišyti.
Gairės: Spagečiai, krevetės, grietinė, pelėsinis sūris, vištienos sultinys, raudonieji ikrai, pipirai, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Daržovių sriuba su vištiena
| Visas daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir beriame į puodą, kur jau verda vištienos gabaliukai.... |
Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais
| Nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim... |
Taupi, sveika ir gardi sriuba
| Morkas, bulves nulupame, nuplauname. Bulves supjaustome kūbeliais, morkas sutarkuojame burokinę tarka. Kopūsto... |
Sriuba "vaikų džiaugsmas"
| Užviriname puodą vandens, sudedame nuplautus džiovintus vaisius (vaisiai gali būti įvairus: razinos, slyvos,... |
Sūrio sriuba
| Visą faršą reikia apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus, ant mažos ugnies, kol apskrus. Supjaustyti poras... |
Čili sriuba
| Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... |
Šalta pomidorų sriuba
| Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |
Žaliųjų citrinų sriuba
| Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |
Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas
| Slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyvukus reikia... |
Agurkų mišrainė
| Agurkus ir svogūnus supjaustome kubeliais, užpilame likusiais produktais, išmaišome ir paliekame 5... |
Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik
| Pašalinkite paprikų sėklas ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite cukinijų odą,... |
Vakuotos šparaginės pupelės
| Į puodą pripjaustyti šparaginių pupelių, sudėti visus produktus išskyrus actą. Pavirti 5 minutes... |
Aviečių džemas
| Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |
Daržovių salotos
| Susmulkintus svogūnus, sutarkuotas morkas ir obuolius apkepame aliejuje. Puode su nedideliu kiekiu vandens 15 min.... |
Grybai žiemai
| 1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos. Jei grybus virėme be druskos, tai su druska... |


