Dar vienas mano akį patraukęs Dautartės receptas.Naudojau šaldytą vištienos krūtinėlės filė, tačiau, nepaisant to, patiekalas gavosi puikus. Ačiū už receptą, Dautarte.
Skaniems pietums pagaminti reikės:
- 500 g kalakuto/vištienos filė
- 2 didelių rūgščių obuolių (pvz.: antaninių)
- 1 didelio svogūno
- 3 didelių česnako skiltelių
- 2 stiklinių obuolių alaus arba paprasto lengvo alaus
- Druskos, juodųjų pipirų, čiobrelio
- Aliejaus
Gaminame:
1. Mėsa įtrinti druskos, pipirų ir čiobrelio mišiniu, palikti mėsą marinuotis mažiausiai kelioms valandoms, o geriausiai visai nakčiai.
2. Įjungti orkaitę. Tegu įkaista iki 180-200C.
3. Kuo smulkiau supjaustyti svogūną ir česnakus. Obuolius nulupti, supjaustyti gana stambiais gabaliukais. Ant kelių šaukštų aliejaus, ant labai didelės ugnies greitai apkepinti mėsą, kad iš kiekvienos pusės ji apskrustų. Nuimti nuo keptuvės. Sumažinti ugnį, sudėti svogūną, trumpai pakepinti, įdėti česnakus ir obuolius, kepinti kelias minutes, kol pasijus česnakų aromatas – svarbu nesudeginti česnakų, nes jie taps kartus ir patiekalas nebebus skanus!
4. Į indą, kuriame keps mėsa, įdėti truputi mišinio iš keptuvės (be obuolių), ant svogūnų ir česnakų dėti mėsą, aplink sudėti likusį padažą ir užpilti alumi. Mėsa turi būti beveik visa padengta padažu. Indą uždaryti ir įdėti į orkaitę. Kepti maždaug 1 valandą. Likus 15-20 minučių iki kepimo pabaigos indą atidengti.
Prie šio patiekalo labiausiai tinka neutralus garnyras pvz. ryžiai.
Skanaus!