• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galima pirštus apsilaižyti, vienas skaniausių kada nors bandytų varškės pyragų.

Jums reikės:


  • 2 vnt kiaušinių

  • 1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi)

  • 250 gr cukraus

  • 0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų

  • 3 šaukštai grietinė arba jogurtas

  • 50 gr kakavos

  • 250 gr miltų

  • 200 gr sviesto

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • 400 gr varškės (pertrintos)


Paruošimas:

REKLAMA
REKLAMA

Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :)

Beje, nuotraukos padaryti nesuspėjau, nes pyragas per greit dingo nuo stalo, tad pridėjau panašiausią iš rastų internete, praktiškai identiškai pyragas ir atrodo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų