• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netradicinis, bet kartu labai paprastas patiekalas pietums ir ne tik!

Jums reikės: Sviestažuvė 640 gr.,

Marinatui: druska 8 gr., pipirai 5 gr., natūralios citrinų sultys 20 gr., aliejus 20 gr.

Padažui: grietinėlė 260 ml., sviestas 20 gr., citrina tarkuota 30 gr., česnakas 8 gr., svogūnas 20 gr., baltas vynas 40 ml., pipirai 4 gr., druska 12 gr., cukrus 12 gr., natūralios citrinų sultys 12 gr.

Garnyrui: šparagų ūgliai 240 gr., slyviniai pomidoriukai 200 gr., sviestas 80 gr., česnakas 40 gr., baltas vynas 40 ml., ryžiai 200 gr.

REKLAMA
REKLAMA



Gaminame: Sviestažuvė suporcijuojama vienodais gabalėliais (160gr). Pamarinuojama su druska, pipirais, natūraliomis citrinos sultimis ir aliejumi. Marinuojama 3-4val. Tuomet gražūs sultingi žuvies gabalėliai dedami į skardelę ir kepami įkaitintoje orkaitėje 170C 12-15min.

REKLAMA

Kol kepa sviestažuvė, gaminamas grietinėlės - citrinų padažas: svieste pakepinami smulkiai kapoti česnakai, smulkiais kubeliais pjaustytas svogūnas, pilamas baltas vynas - nugarinama. Ir tada pilama grietinėlė, užverdama, įdedama tarkuotos citrinų žievelės. Įberiama pipiriukų, druskos, cukraus bei natūralių citrinos sulčių.

REKLAMA
REKLAMA

Garnyrui rekomenduojame šparagus ir vyšninius pomidorus lengvai pakeptus svieste su česnakėliu ir baltu vynu, kurį kepant reikia nugarinti.

Sviestažuvė patiekiama su virtų ryžių kauburėliu,karštomis vyne keptomis daržovėmis, grietinėlės - citrininiu padažu. Puošiama su džiovinta citrinos riekele.



Skanaus!

Idėja: Restoranas "Bajorkiemis"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų