Bulvė – bene populiariausias produktas lietuvaičių mitybos racione. Tačiau ši daržovė populiaria ne tik pas mus – įvairiausius kulinarinius bulvinius šedevrus kuria ir kitataučiai. Kad ir švedai: siūlome paskanauti švediškų kotletų, pagardintų bulve!
Ingridientai:
300g faršo
1 trynys
1 svogūnas
4 šaukštai raugintų ar marinuotų burokėlių
1 tarkuota bulvė
pipirai, druska
džiūvėsėliai
Gaminimas:
Faršą paruošti įprastai. Sudėti per smulkesnę tarką sutarkuotą bulvę ir burokėlius, kubeliais supjaustytą svogūną. Krauopščiai išmaišyti. Formuoti kotletus, juos apvolioti ir kepti keptuvėje.
Garnyrui labai tinka raugintų kopūstų salotos ir žalieji žirneliai su majonezu.
Mėsos patiekalas paruoštas!