Šis desertas mano skoniui tiesiog nuostabus...
4 porcijoms reikės:
400 ml. pieno
50 g cukraus
50 g juodojo šokolado
2 kiaušinių
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Puode šildome pieną ir sumetame sulaužytą gabalėliais šokoladą. Maišome, kol pienas užvirs, o šokoladas ištirps. Nukeliame nuo ugnies ir lėta srovele pilame į kiaušinių plakinį. Plakti galima mikseriu, tik reikėtų nustatyti nedidelį greitį, kad labai nesuputotų.
Kremą pilame į keramikinius indelius ir dedame į skardą ar kepimo formą su vandeniu. Vandens turėtų būti tiek, kad siektų 3/4 indelio aukščio. Įkaitintoje iki 150 laipsnių orkaitėje desertą kepame 30-45 min. Orientacija ar kremas jau iškepė - pajudinus formelę jis turi būti ne skystas, bet "drebantis", kaip žele. Desertą reikėtų bent 4 val., o geriausiai per naktį, palaikyti šaldytuve.
Ugnė