200g margarino
200ml majonezo
šaukštelį sodos
2 šaukštus grietinės
stiklinę cukraus
3 stiklines miltų
razinų ir riešutų saujelę
Mano pastabos: naudojau margariną kepiniams, majonezas buvo neriebus. Tešla, kuri turėjo būti grietinės tirštumo, buvo toli gražu ne tokia, todėl dėjau daugiau majonezo.
Taigi, pasak recepto, gaminti reikėjo taip:
Miltus supilti į dubenį, ten pat įtarkuoti margariną. Išminkyti. Tuomet supilti majonezą, cukrų, grietinę, sumaišytą su soda. Ir viską sumaišius turėjo gautis grietinės tirštumo tešla. Man, kaip sakiau, taip neatsitiko, nežinau, kodėl.. na, bet padidinus majonezo kiekį, viskas buvo gerai.
Į skardą, išklotą kepimo popierium, dedam po šaukštelį tešlos. Ant viršaus įsodinam po riešutą ar raziną - kaip jums labiau noris :)
Aš tešlos dėjau po didelį šaukštą, todėl maniškiai sausainiai buvo sausainiai, o ne sausainiukai. Be to, kepdami jie išsiplėtė ir suplokštėjo.. Bet skonis dėl to nenukentėjo. Ragauti, prisipažįstu, bijojau. Bet nenusivyliau. Greitai pagaminami, traškūs ir ryškaus skonio sausainiai. Tik va, dėl sveikumo galima ginčytis. Bet juk ne kasdien juos kepu. Taigi,
Skanaus :)