• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radau šaldytuve majonezo, kurį jau verkiant reikėjo sunaudot. Ką gi, pagalvojau, tai yra tai, ko reikia. Jau seniai galvojau pabandyt išsikepti sausainiukų su majonezu, bet vis pabijodavau. Ir štai tokia proga..



Pradėsiu nuo to, ką siūlo naudoti recepto, paskelbto žurnale "Darbštuolė", autorė:

Radau šaldytuve majonezo, kurį jau verkiant reikėjo sunaudot. Ką gi, pagalvojau, tai yra tai, ko reikia. Jau seniai galvojau pabandyt išsikepti sausainiukų su majonezu, bet vis pabijodavau. Ir štai tokia proga..



Pradėsiu nuo to, ką siūlo naudoti recepto, paskelbto žurnale "Darbštuolė", autorė:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

200g margarino

200ml majonezo

šaukštelį sodos

2 šaukštus grietinės

stiklinę cukraus

3 stiklines miltų

razinų ir riešutų saujelę



Mano pastabos:
naudojau margariną kepiniams, majonezas buvo neriebus. Tešla, kuri turėjo būti grietinės tirštumo, buvo toli gražu ne tokia, todėl dėjau daugiau majonezo.



Taigi, pasak recepto, gaminti reikėjo taip:

REKLAMA

Miltus supilti į dubenį, ten pat įtarkuoti margariną. Išminkyti. Tuomet supilti majonezą, cukrų, grietinę, sumaišytą su soda. Ir viską sumaišius turėjo gautis grietinės tirštumo tešla. Man, kaip sakiau, taip neatsitiko, nežinau, kodėl.. na, bet padidinus majonezo kiekį, viskas buvo gerai.

REKLAMA
REKLAMA

Į skardą, išklotą kepimo popierium, dedam po šaukštelį tešlos. Ant viršaus įsodinam po riešutą ar raziną - kaip jums labiau noris :)

Aš tešlos dėjau po didelį šaukštą, todėl maniškiai sausainiai buvo sausainiai, o ne sausainiukai. Be to, kepdami jie išsiplėtė ir suplokštėjo.. Bet skonis dėl to nenukentėjo. Ragauti, prisipažįstu, bijojau. Bet nenusivyliau. Greitai pagaminami, traškūs ir ryškaus skonio sausainiai. Tik va, dėl sveikumo galima ginčytis. Bet juk ne kasdien juos kepu. Taigi,

Skanaus :)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų