• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaisiai ir daržovės - svarbi mūsų valgiaraščio dalis. Jie aprūpina organizmą vitaminais ir mineralais.

REKLAMA
REKLAMA

Patartina valgyti daugiau maisto, turinčio daug vitamino C, kuris stiprina organizmo atsparumą stresui ir efektyviai šalina nuovargį. Be to, vitaminas C - puikus oksidantas, taigi sumažėja širdies ligų ir auglių rizika.  

REKLAMA

Paros dozė - 120 mg. Būtent tiek vitamino C yra šviežių apelsinų sulčių  stiklinėje. Kiti šio vitamino turintys produktai yra kiviai, ridikėliai, žemuogės, žiediniai kopūstai. Siūlome kelis paprastus receptus iš šių produktų.



Šalta kivių sriuba

500 ml saldaus baltojo vyno, 5 kiviai, 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros, 4 gvazdikėliai, 1 cinamono lazdelė, 4 valgomieji šaukštai klevų sirupo, 100 g grietinėlės, keli mėtų lapeliai.

REKLAMA
REKLAMA

Baltą vyną išmaišome su cukraus pudra, gvazdikėliais ir cinamonu. Viską užviriname puode, atsargiai maišome ir supilame klevų sirupą. Sriubą  atšaldome ir nukošiame.  

Kivius nuplauname, nulupame ir supjaustome griežinėliais. Keletą griežinėlių paliekame papuošimui. Likusius sutriname plaktuvu. Tyrę nukošiame, kad neliktų sėklyčių. Į tyrę supilame vyno sirupą ir grietinėlę. Sriubą suplakame ir paliekame ataušti. Prieš patiekdami sriubą papuošiame kivių griežinėliais ir mėtų lapeliais.



Šviežių ridikėlių  salotos

 


1 ryšulėlis ridikėlių, 20 g svogūnų laiškų, 1 virtas kiaušinis, truputis petražolių  lapelių, 80 g majonezo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ridikėlius ir svogūno laiškus nuplauname. Ridikėlius supjaustome griežinėliais, laiškus ir kiaušinį  susmulkiname. Viską užpilame majonezu ir išmaišome. Sudedame į salotinę ir papuošiame petražolėmis.



Pipirnių  ir ridikėlių salotos su varške

REKLAMA

400 g varškės, 3 kiaušinių  tryniai, 1 stiklinė grietinėlės, 200 g pipirnių, 10 ridikėlių, druskos, juodųjų maltų pipirų.

Ridikėlius nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Trynius gerai ištriname su varške, pasūdome, įberiame pipirų, supilame iki kietumo išplaktą grietinėlę. Sumaišome viską su ridikėliais ir pipirnėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų