Greiti ir lengvai paruošias, o svarbiausiai gomurį džiuginantis maistas nėra mitas. Viską galite pasidaryti ir jūs pati savo virtuvėje.
Galima pasidairyti į karštųjų šalių tradicines virtuves ir kai ką iš jų patirties pritaikyti sau. Pavyzdžiui, pasirodo, kad garsųjį meksikiečių takosą visai nesunku paversti lietuvišką skonį atitinkančiu, jokių specialių prieskonių nereikalaujančiu patiekalu. Kaip?
Nusipirkite geros mėsos faršo (0,5-1,0 kg, priklausomai nuo valgytojų skaičiaus), žalių salotų, pomidorų, natūralaus jogurto ir lavašo tipo duonos (kokį nors paplotį, panašų į meksikiečių
Salotas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite į dubenį. Į kitą dubenį sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Trečiame indelyje patiekite jogurtą. Faršą pakepinkite aliejuje, kol jis taps visiškai birus. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais, užberkite druskos ir sudėkite į atskirą dubenėlį. Derinkite lėkštėje pagal savo skonį visus ingredientus, jogurto užsipildami ant salotų, ir valgykite su paplotėliais arba macais.
Užsigerti tinka ir vanduo, ir alus, ir net baltas vynas. Skanu, maistinga, paprasta, tinka ir namiškiams, ir svečiams pamaloninti. Be to, galimi visokie individualūs variantai, priderinti prie valgytojų skonio: platesnis daržovių meniu, pagardai, prieskoniai ir t.t.